Little Dead Rotting Hood (2016)

rottinghood_thumbNyilván mindenki ismeri gyermekkorából Piroska és a farkas történetét, nagymamástól-vadászostól, így aztán semmi új nem lenne a nap alatt, ha például a mostanság futó élőszereplős mese-adaptációs hullámban elkészülne a történet dark fantasy változata, ugye?! Ez így túlontúl sablonosnak hangzott még a hulladékgyáros Asylum számára is, így elkészítette a maga vérfarkassal, élőhalottal, karddal és palásttal, valamint a sztori csúcspontján kihagyhatatlan tűnő MegaFarkassal turbózott változatát.  Ez már aztán wow!

A városiak által csak Farkas Hölgyként ismert különc nagymama megmurdel, unokája pedig nyomtalanul eltűnik. Aztán a kisvárosi mólónál tartott, vagy tizenkét fiatalt felölelő hihetetlen megapartin egy éppen üzekedő akaró srácot öl meg egy odatévedt farkas, nem sokkal később egy otthonukban kefélő pár esik áldozatul a hirtelen szobában termő fenevadnak.

rottinghood_3A helyi seriff rövid gondolkodás után farkas-vadászatot rendel el, amiben ugyan leterítenek egy dögöt, falkában járó társai viszont rátámadnak a csapatra – egészen addig, míg a film elején eltűnt unoka, Sam (immáron élőhalottnak tűnő sminkjével) el nem rettenti a farkasokat. Míg a rendőrség tehetetlenül áll az eset előtt, addig a csaj barátjával visszamegy a nagymama házába, ahol egy napló segítségével megfejtik a nagy titkot, miszerint a vérfarkasokat irányító Anyafarkas nemsokára vissza fog térni…

rottinghood-2Szinte biztos vagyok benne, hogy a költségvetés fele a ködgépre ment el, a maradékból pedig megosztva kapott alamizsnát az olcsó, de legalább gagyi effekteket előállító cég, az idegesítően és/vagy irritálóan viselkedő (főleg a seriff-helyettes!), tökéletesen jellegtelen arcokból álló színészgárda, illetve a sótlan seriffet játszó Eric Balfour (Sírhant művek, Haven, Texasi Láncfűrészes remake stb.), aki az egyetlen „húzónév” a filmben – már ha lehet annak nevezi őt!

rottinghood-1De legalább ennyire zavaróak a cselekménybe kb. tíz percenként beiktatott time elapse jellegű, időmúlást szemléltető képsorok – legalábbis engem rohadt mód irritáltak -, a forgatókönyvírói eszetlenségek és az olcsó technikai húzások, és nem utolsó sorban a kocka hasú, kutyafejű MegaFarkas csúcsjelenete is jóval több, mint amennyit egy átlag trash-mentes életet élő átlagnéző szeme elbír. Szóval szigorúan csak és kizárólag a beavatottaknak, haha!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Little Dead Rotting Hood (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.