Unnatural (2015)

unnat coverA legtöbb állatos horrorral pont ugyanaz a probléma. A története sematikus, vagyis valamilyen kísérlet, génmanipuláció után létrejön egy alapvetően nem feltétlenül agresszív vagy legalábbis az emberre veszélytelen állatból egy gyilkológép, mi pedig megszívjuk. A végén jön persze a konklúzió, amely csúnyá fogalmazva: “ne baszakodj a természettel, mert az visszabaszakodik”. Ott van még a szokásos gagyiságfaktor, a kitömött plüss, vagy CGI-állatkák nevetséges kinézete, amelyen inkább csak mosolyogni tudunk. Ebben az esetben egyébként előbbiről van szó, több poszter is hirdeti ugyanis, hogy az Unnatural (máshol még találkozhatunk vele Maneater címmel is) 100% CGI-free. Nosza, lássuk…

Egy klímaváltozás hatásai ellen küzdő vállalat egyik laborjából elkószál egy génkísérlet következtében kissé bevadult jegesmedve. Szőrös barátunk éppen az Alaszkában táborozó fotós társaság felé veszi az irányt, amely kiegészülve néhány helybélivel, igencsak reménytelenül veszi fel a küzdelmet a barátságtalan brumival.

james-remar-unnatural

Vajon szándékosan dobtak be a filmbe olyan idegesítő szereplőket, mint a Brookingot alakító Ron Carlson vagy a teljesen jelentéktelen női szereplőgárda? Az egyetlen, akinek őszintén örülhettünk, az James Remar, akit mondjuk Dexter Morgan apjaként azonosíthatunk először. De nem a szereplők voltak a legnagyobb probléma ebben a filmben, ez csak egy apró szegmense volt.

Kezdve a nagyon gyenge forgatókönyvtől a pocsék vágáson át a maximálisan feszültségmentes légkörig, mindennel probléma volt. Egyáltalán, minek kellett bedobni még a sztoriba egy nagyon hülye eszkimó urban legendet is a génkezelt maci abszurditása mellé? A CGI-free Micimackó pedig… A ’70-es években még elment volna az ilyen kinézetű jegesmedve, de könyörgöm, 2015-ben ez nagyon ciki. A 4,1-es iMDB-rating ellenére nem sok helyen olvastam pozitív kritikát az Unnaturalről, és ezen nem is csodálkozom.

maxresdefault

Az Unnatural távolról sem tudott beállni abba nagyon szűkös táborba (A cápa, Congo, The grey, Cujo), amely a tényleg jó állatos horrorokat vonultatja fel, de még közepesre sem sikerült kihozni.

Értékelés: 2/10

(Varin)

imdb-share-logo

youtube-logo

Be the first to comment on "Unnatural (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.