Seventh Moon (2008)

413195_047Eduardo Sáncheznek én már bármit elnézek. Azok után, hogy megalkotta minden idők egyik legtökéletesebb, legparádésabb, legmeglepőbb műremekét, a korszakalkotó Ideglelést, már semmivel nem tudná lerombolni szobrát. Egyébként is, az általa rendezett V/H/S/2 “A Ride in the Park” része remekül sikerült, a Lovely Molly szintén nem volt rossz, az Exists című film is elment egynek és még az Alteredet is szerettük. Ezek után optimistán vágtunk neki a Seventh Moonnak, mely két évvel az Altered után készült.

Melissa és Jul, egy amerikai házaspár Kínába érkezik, hogy a férfi rokonságát meglátogassák nászútjukon. Balszerencséjükre éppen egy helyi kisváros fesztiváljába csöppennek, amelynek a neve Éhes Szellem. Az éj leszálltával elhagyják a falut, ám csakhamar megelevenedik a legenda, amelyet korábban csak mesének véltek. A szellemek áldozatot követelnek, hőseink pedig teljesen egyedül vannak egy ismeretlen terepen. Mi mást lehet ilyen helyzetben tenni, mint menekülni?

7-ay-seventh-moon

Nincs különösebb karakterépítés, a legendába sem mélyedünk bele a kelleténél jobban, amolyan egyszerű, szépen felépített horrort kapunk. A film puritánságára jellemző, hogy CGI-tól teljesen mentes, amelyért a külföldi kritikusoktól meg is kapta Sánchez filmje a maga piros pontját. Szintén a pozitívumok közé sorolható, hogy hangulatos, kellően misztikus, ijesztő és izgalmas.

Ha negatívumokat akarunk keresni, akkor az a 86 perces játékidőben és a kameratechnikában található. Furcsa ilyet mondani, de egy kevesebb, mint másfél órás filmbe is sikerült belerakni két-három brutálisan elnyújtott, vontatott jelenetet és párbeszédet. Az operatőri munka pedig szintén nagyon gyenge, a film sötét és hiába nincs handycam-jellege, a folyamatos rázkódás nem tesz jót az élvezetnek. “Ezt a filmet azoknak ajánlom, akik nem filmet akarnak nézni, hanem inkább csak rémisztő zajokat hallgatnának” – írta egy kritikus a Seventh Moonról.

0 di49CYXfktWbxyZH

Összességében elégedettek lehetünk a látottakkal, a CGI-mentes szörnyek nagyon hitelesek és rémisztőek, a film kellően véres, a cselekmény izgalmas és szórakoztató. A low-budget egyáltalán nem ment a darab rovására, így megtekintését bőven tudom ajánlani.

Értékelés: 7/10

imdb-share-logo

youtube-logo

(Varin)

Be the first to comment on "Seventh Moon (2008)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.