Darkside Blues (1994)

DBMiniEzt az animét nem a tökéletes látványvilága és nem is mély mondanivalója miatt szeretjük. Nem ezek dominálnak benne, sokkal inkább az egész hangulata, amelyet a blues-os-jazz-es zenei világa megteremt. Viszont Kazz Toyama (Vampire Wars, A Wind Named Amnesia, Tekken: The Motion Picture) munkája annyira varázslatos, hogy teljesen megfeledkezünk mindenről, ami ebből a filmből hiányozna.

Valahol, a távoli jövőben, a nukleáris háborúk után különböző képességekkel született, illetve feljavított testi adottságokkal felturbózott emberek élnek Tokyo városában. A Persona nevű nagyvállalat felvásárol minden földterületet és ez sok szegénynek szemet szúr. Emiatt terroristák törnek be a céghez, hogy információkhoz jussanak szándékaikról. A jelenleg még szabad, Kabuki-choban − más néven a „Tokyo Sötét Negyedé”-ben − keres menedéket egyikőjük, és ez a Persona féktelen haragját vonja maga után.

DB2

Az ott lakók kénytelenek választani a vérdíj és az ezzel járó behódolás, valamint a szabadságért vívott küzdelem között. Ebbe a helyzetbe érkezik egy ismeretlen dimenzióból Darkside, a titokzatos pszichikai erőt birtokló alak, hogy reményt nyújtson az emberiségnek.

DB1

Hideyuki Kikuchi (A Wind Named Amnesia, Vampire Hunter D, Demon City Shinjuku) mangája csupán két kötetből áll, így sajnos bővebb történetre nem számíthatunk. Ha eltekintünk a kurta cselekménytől és a súlyos üzenetektől, akkor Yoriyasu Kogawa (Earthian, Ellcia) és Yoshimichi Furukawa rendezése igazán varázslatosnak és szerethetőnek mondható. Natsuki Sakan Paradise Lost című száma, melyet a film végén hallhatunk ugyancsak sokat ad a hangulathoz.

Olyanoknak ajánlom, akik kedvelik az ilyen típusú zenét, hiszen feledteti a hiányzó elemeket. Kellemesen dark hangulatú, de sajnálatos módon csupán egy novellának tűnik, egy nagyobb regény részletének, így számomra csak kérdőjeleket hagyott maga után.

Értékelés: 5/10

ANN

Smaragd Sárkány

Be the first to comment on "Darkside Blues (1994)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.