Bizarr Bazár #7

bzarr01

Sziasztok Horrorfejek!

A legkevésbé sem rendszeresen működő minirovatunk egy hatalmas vérfarkas üvöltése nyomán fogalmazódik, s amint e sorokat olvassátok, máris kiderül, hogy a világon tonnaszám gyártott műanyag granulátumból mennyi érdekes kiadást képesek a cégek összehozni, azért a nem kevés Deák-igazolványért (máni, máni, máni), amit rajongók, kollégák és egyszeri rémfilm-őrültek is képesek otthagyni náluk. Erre pedig nem is egy bemutató convention épül, s habár az éves SDCC-t sokan ócsárolták, hogy eléggé langyos lett, mint az asztalon hagyott dobozos tej, azért még mindig tényező, többek közt azért, mert egy NECA vagy Sideshow imádja itt kirakni portékáját.

Kezdjünk is hozzá a látottak bemutatásához, mert mint fotelmegmondónak, hatványozottan fontos az is, hogy a Kedves Olvasónak mi a véleménye és egyébként is, miért nem tartunk még a képeknél!

NECA – Various

Vegyesfelvágott 7 inches (18 cm nagyjából) méretben, de évek óta az Alienes és egyéb jóságokkal ezt a vonalat építi a kiadó, s ebben egyelőre nem talált legyőzőre.

A következő kiadásokkal kezdték a felhozatalt:

 • Friday the 13th Part 3 – Ultimate Jason Voorhees
 • A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge – 1/4 Scale Freddy Krueger
 • A Nightmare on Elm Street 3: The Dream Warriors – Ultimate Freddy Krueger
 • Wes Craven’s New Nightmare – Freddy Krueger
 • Evil Dead 2 – Ultimate Ash Williams
 • Ash vs Evil Dead – Hero Ash
 • Ash vs Evil Dead – Value Stop Ash
 • Ash vs Evil Dead – Eligos

Tehát nem másról van szó, mint az Evil Dead sorozatbéli karakterek gyártásáról és a Rémálom filmekhez fűződő Krueger csodák elkészítéséről.


Teljes galéria >>

NECA Mego stílusú figurák

A Mego cég gyártotta a hetvenes években az igazi ruhával ellátott, 12 inches (úgy 30 cm) babákat, melyeket már akkor licenceltek (például a DC-től). S ennek nyomán ahhoz a formátumhoz igazított darabokat is mutatott be a cég:

 • Nightmare On Elm Street 4: The Dream Master – Surgeon Freddy Krueger
 • Texas Chainsaw Massacre 2 – Leatherface
 • Texas Chainsaw Massacre 2 – Chop Top
 • House of 1000 Corpses – Captain Spaulding
Teljes galéria >>

Mezco

Relatíve új, hogy ennyi licencelt figurával dolgoznak, de kezd kialakulni, hogy szép sorban ők is megbirkóznak a popkulturális elemekkel.

A képeken egy 12 inches vinyl Pinhead és egy rakás Chucky tartozék látható.


Teljes galéria >>

Sideshow

Igazán patinás kiadó, mely nagyméretű figurákra, szobrokra és bust-okra szakosodott, félelmetes modellezőkkel és festőkkel dolgoznak együtt, amit most szemügyre vehettek:


Teljes galéria >>

Elite Creature Collectibles (ECC)

Horror témájú kiadásokkal eddig nem jelentkeztek oly nagy mértékben, most viszont Szörnyecskékkel, Freddyvel és Jasonnal is robbantanának. Szintén mellszobrokkal és nagyobb figurákkal láncolnák magukhoz a rajongókat.
Teljes galéria >>

Pop Culture Shock

Nem tévednek túl gyakran a horror területére, de olyankor azért igyekeznek a kedvünkben járni. Ezúttal az American Werewolf in London és a Thing híres-hírhedt alakjait jelentetik meg, méghozzá főleg 7 inches méretben:


Teljes galéria >>

 

Be the first to comment on "Bizarr Bazár #7"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.