Ozark Sharks (2016)

ozarkshark_thumbMisty Talley, a SyFy csatorna első női direktora a nem is olyan régen sugárzott Zombie Shark után most újra csatasorba állította magát. Ezúttal a SharkWeek keretein belül – ahol többek között a Planet of the Sharks, az Atomic Shark, valamint az Ice Sharks is bemutatkozott a Sharknado negyedik részének tiszteletére szentelt programban – Ozark-ba visznek minket, hogy térdig érő vízből támadó fenevadak közelről is megízleljék a tűzijátékot, haha!

Filmünk elején egy harmincéves tinédzsercsaj és barátai fürdőznek a térig érő vízben, amíg aztán rajta kívül mindenkit le nem hentel az észrevétlenül settenkedő gyilkos fenevad. Vágás után megismerhetünk egy családot (és annak rendkívül csúnya lányát), akik éppen vakációjukat töltik a tónál. A forgatókönyv szerint nyomtalanul eltűnik néhány napi gázsis statiszta (szelfiző picsák, horgász pacák, szegény Peti nagymamája), aztán a fiatalok egy helyi pofával – no meg egy macsétákból összeragasztott háromágú szigonnyal – nekilódulnak cápára vadászni. Ki is nyírják a rohadékot, mire kiderül, hogy bizony ezekből a gyilkos jószágokból több is akad, ami pedig még több áldozatot jelent a film elkövetkezendő részére…

ozarksharks_2Áldom annak a félkegyelműnek a nevét, aki kitalálta, hogy tűzijátékkal még nem öltek cápákat – különben ez a gyöngyszem soha nem készült volna el, haha! Maga az unalomig ismételt kisvárosi vázra ráhúzott cápás sablon igazából semmiben nem tér el a többi hasonszőrű marhaságtól (amatőr szereplők, béna szituációk, gagyi CGI), viszont azért akad benne egy-két emlékezetes jelenet.

ozarksharks_1Mint amikor a cápa fogja magát, és felugrik a tóparti ház verandájára, de az se semmi, ahogy hőseink mindenféle tűzijátékot dugdosnak a cápákba, akik ettől megmurderelnek. De a legkreatívabb kivégzési mód mind közül talán az, amikor egy szigonnyal kihúzzák a partra a cápát, és szegényt bedarálja a faaprító. Hasonló zseniális ötleteket még, kedves SyFy!!!

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Ozark Sharks (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.