Chew: Demon Chicken Poyo (2016)

poyo_thumbHa a képregények zsánerén belül lenne olyan műfaj, hogy trash comic, akkor minden bizonnyal John Layman és Rob Guillory démoni csirkéjének ítélném oda. És, hogy miért?!  Mert teljesen elmeroggyant káosz-képregény egy igazságért harcoló, lángoló fejű démoni csirkével, mesébe illő gyermekkönyves rajzokkal, bekattant Mikulással, George Washington kaijuval, galaktikus megafókával és a pokol megannyi ivadékával. És mindezt egy rendhagyó ördögűzés keretében prezentálják felénk – hát ezért guily pleasure!

Egy nyitó-poén után a (keret)történetünk – merthogy történet a történetben felépítésről van szó – ott kezdődik, hogy az aranyos Lily-Marie Taters nem érzi jól magát, nem sokkal később pedig kiderül, hogy a kislányt egy ősi sumér démonistenség, bizonyos Agarafelgor szállta meg. Erre a pap bácsi előveszi a könyvét – nem a Szentírást, tudjátok, hanem azt a másikat -, és elkezdi mesélni Poyo a démoni csirke történetét.

poyo1Ezzel párhuzamosan pedig egy totálisan infantilis elmék által kreált, véget nem érő, szinte ipari zűrzavar zúdul ránk, Mit Sem Sejtő Olvasókra. Közben olyan szereplők ágyazódnak az amúgy sem egyszerű sztoriba, mint a majdnem Grincs, George Washington kaiju, Dick Cheney, három iparilag előállított Elvis-klón, bekattant Mikulás és az alkesz elfek, maga az Ördög – és igazából még bármi, amit csak meg tudnak rajzolni…

poyo6Nem kifejezetten horror-képregény, de van egy vonulata (Ördögűző-paródia) ami megszellőzteti ezt a műfajt is, de amúgy meg igazából egy sereg dolgot belezsúfolnak, mint például központi szálként a Dr. Seuss ’Hogyan lopta el a Grinch a karácsonyt’ paródiáját. Több ponton megszakított eseménysora kicsit zavarossá teszi, de az az irgalmatlan marhulás, ami ez alatt az alig 35 oldal alatt végigmegy, mindezt feledteti.

poyo3Mindenféle logikát hanyagoló, teljesen elszállt képi világával köröket ver minden eddig általam ismert képregényes koncepcióra, nem csoda, hogy MUST SEE kategóriaként tudom ajánlani minden, pihent és fárasztó szórakozásra vágyó comic fannak!

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Chew: Demon Chicken Poyo (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.