The Evil in Us (2016)

the-evil-in-us-150x150Nem vagyunk mostanság híján zombis és kannibálos filmeknek, hol jobb, hol gyengébb minőségben bukkan elő a két témakör. A “The Evil in Us” a kettő hibridje, amiben egy vegyifegyvert kábítószerbe keverve próbál ki élesben egy terrorista csoport… A Függetlenség Napját megünneplő fiatalokból álló társaság lesz a szerencsétlen tesztcsoportjuk – aki a fertőzött anyagból fogyaszt, annak hamarosan elszáll a tudata és gyilkos paranoid-kannibál “lényként” próbál bármit darabokra tépni, ami mozog. Megindul a küzdelem az életben maradásért, és senki sem bízhat a másikban.

Hat barát készül egy félreeső vidéki tanyán megünnepelni július 4.-ét. A bulihoz – végülis amerikai fiatalokról beszélünk – kissé klisésen hozzátartozik a szex és a drog is, utóbbit azonban meg fogják hőseink bánni… ugyanis az valami olyat tartalmaz, ami mindannyiuk életét meg fogja változtatni.

evil0

Az elsőfilmes Jason William Lee (aki a forgatókönyvet is írta) horrorjának az alaphelyzetét gyakran láttuk már, és ha valakinek az első 20 perc után enyhe Cabin Fever utánérzése van, az megnyugodhat – a rendező VALÓBAN végig a klasszikushoz hasonló beállításokkal és fordulatokkal dolgozik, erőteljes a két film között az analógia.

evilinus1

Érdekes (talán még a fő történetszálnál érdekfeszítőbb is!) a két másik vonal, amin a cselekmény halad. Egy rendőr találkozik a fertőzött drog következményével, és az egyetlen túlélőt próbálja kihallgatni – illetve találkozunk azokkal is, akik az ördögi szer készítése mögött állnak. Sajnos a főszál nagyon lassan halad, és amikor beindul a mészárlás, akkor sem tudunk szurkolni egy szereplőnek sem, és egy kaotikus örjöngésbe fullad a film, ahol természetesen a karakterek butábbnál butább döntéseket hoznak.

evilinus2

A fertőzöttek hihetően és ügyesen vannak maszkírozva, a díszletekkel és háttérrel sincs gond – csak a sajnos a történet laposodik el egyre jobban, és a “c” kategóriás színészek játéka sem üti meg a (nem túl magas) mércét. A műfaj kedvelőinek (se nagyon) ajánljuk, az átlag horror-rajongók inkább vegyék elő újra a kevéssé ismert, de nagyon ajánlott Re-Kill című zombis filmet….

Értékelés: 4.5/10

imdb-share-logo youtube-logo

(Fixxerx)

Be the first to comment on "The Evil in Us (2016)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.