Attack of the Lederhosen Zombies (2016)

lederhosen_thumbA Dead Snow élőhalott náci támadása(i) után ismét a hegyekbe kirándulunk, ám ezúttal a zord északi tájak helyett a jóval barátságosabb Alpokba utazunk – nagyjából arra a területre, amit már a Blutgletscher is előszeretettel mutatott -, hogy Dominik Hartl rendező úr hetven perces alkotásában megmutassa, milyen is, amikor a tiroli vendégek élőhalott üzemmódban lágy dallamokon andalogva táncikálnak egy vidám meleg hüttében, miközben bezombult őzikék terrorizálják kint a népeket!

Steve a profi snowboard arc egy hülye tréfája (meztelen lesiklás) miatt az egész csapat bukik egy fontos szerződést, ami bőven elég ahhoz, hogy csaja, Branka szakítson vele. Később aztán ez lesz a legkisebb gondjuk, ugyanis a forradalmian új kemikáliával tesztelt hószóró gép meghibásodása miatt a tulaj arcába ömlik az egész lötty, amitől nemsokára bezombul, és harapdálni kezd. A kór pedig csak terjed és terjed a közelben lévő hütte szezonzáró mulatságán részt vevő ittas vendégek között.

lederhosen_1Ha filmek keresztmetszeteként szeretném leírni ezt az osztrák produkciót, akkor valahol a Dead Snow belekben gazdag, őrületes fekete humorú (gyengébb és olcsóbb) utánérzése és a Blutgletscher (kevésbé ijesztő) atmoszférája között lenne a helye.

lederhosen_5Minimál arcfestéssel és némi mű-keléssel rendelkező tiroli zombijaink egyáltalán nem tűnnek félelmetesnek, és mivel a jellegtelen (germ-glish nyelvezettel operáló) szereplőkért sem igazán tudunk izgulni, a rendező inkább a komikus elemekre próbálja fektetni a hangsúlyt – mint például a sörpaddal, síbotokkal, és egyéb adekvát téli eszközökkel való zombihentelés. A fészerből hirtelen kiragadott láncfűrészt azért szívesen láttam volna használat közben…

lederhosen_3Filmünk nem lacafacázik, már az első tíz percben beindul a kollektív élőhalott-banzáj, összességében viszont sajnos azt lehet mondani, hogy néhány télies környezetben elkövetett ütősebb poénon kívül – síbotokkal megvakított zombi, hómobillal ledarált őzike & bosszúálló szülei, sörcsappal való vérfakasztás stb. – sajnos elég középszerű (belekben azért kicsit gazdagabb!) szórakoztatást eszközöl.

lederhosen_2Viszont mint osztrák darab, a Blutgletscher után ismét csak szép próbálkozásként értékelhető. Reméljük legközelebb még egy lapáttal rátesznek a sógorék, haha!

Értékelés: 6,5/10

eyescream

imdb-share-logo youtube-logo

Be the first to comment on "Attack of the Lederhosen Zombies (2016)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.