Pinocchio, Vampire Slayer #1 (2009)

pinocchiovs_thumbAhányszor csak Pinokkió hazudik, mindig megnő az orra. És mihez máshoz is hasonlít ez a hegyes kis fadarab, mint egy karóhoz? Na és, vajon milyen lények ellen használunk fakarót?! – szerény sejtésem szerint valami hasonlóan pihent gondolatmenet vezethette Dusty Higgins és Van Jensen párosát, hogy Carlo Collodi olasz író eme klasszikus meséjét tovább folytassa, bár egy kicsit sem gyermekbarát köntösben!

Az eredeti mesében megismert események után járunk – amikor is a boldogan éltek-haltak klasszikus kifejezés már nem igazán illik a képbe. Az öreg Gepetto körömszakadtáig próbálta figyelmeztetni fa-gyermekét a Nasolungo városára (és a lakosságra) leselkedő veszélyre, de Pinocchió nem hallgatott rá, az öreg pedig meghalt.

pinocchiovs4
Nem sokkal később újabb megmagyarázhatatlan incidensekre kerül sor, mire a folyamatos hazugságaival fakarókat gyártó hősünk is akcióba lendül, és megpróbálja kideríteni, hogy kik vagy mik próbálják továbbra is megszállni a városkát. Ebben a küldetésben pedig olyan segítők állnak a háta mögött, mint a hol fel, hol eltűnő szellemtücsök, a Tündér, illetve egy Cherry nevű ezermester ács, így már esélye van felvenni a harcot az éjszaka teremtményeivel…

pinocchiovs1Ez a több mint száz oldalon futó füzet elsőre a fekete-fehér panelokban rejlő, letisztultan elegáns fény-árnyék játékával vett meg, de a minimalistának tűnő, néhány vonással életre keltett, szabályos panelokban elterülő rajzok, valamint a történet szempontjából kielégítő információkkal jelentkező minimalista dialógusok is mind-mind hozzájárultak a képregény maximális élvezetéhez.

pinocchiovs2Finoman játékos humorral, megfelelően adagolt drámával, és persze szeretni való karakterekkel – nálam például mindent vitt a szellemtücsök karaktere – próbálja meg még jobban magához vonzani az olvasót az amúgy nem túl nyakatekert történet.

pinocchiovs3Ha pedig esetleg ennyi nem volt elég a vámpírokat hazudva gyilkoló fabábú történetéből, jó hírem van, ugyanis az első füzetet még négy követi:  Pinocchio, Vampire Slayer (2009); Pinocchio, Vampire Slayer and the Great Puppet Theater (2010); Pinocchio, Vampire Slayer: Of Wood and Blood, Part One (2012); és a  Pinocchio, Vampire Slayer: Of Wood and Blood, Part Two (2012). Ráadásul, a Pinocchio, Vampire Slayer VS Vampire Zoo címűt kalandot pedig tavaly adták ki, szóval lehetnek még folytatások…

Értékelés: 10/10

eyescream

Be the first to comment on "Pinocchio, Vampire Slayer #1 (2009)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.