Hungarocomix 2016 @ K11, 2016.10.12.

PrintA Magyar Képregény Szövetség idén is megrendezte a magyar képregények és képregényesek legfontosabb eseményét a Hungarocomix-ot, ahol a legújabb kiadványok bemutatójától kezdve az alkotókkal való találkozáson és különféle szakmai beszélgetéseken keresztül egy sor színes program várta az érdeklődőket.

Olyan újdonságokkal találkozhattunk, mint Nahát, Dodó! (Marabu), Kuloland (Stark Attila), Pipien Molestus (Vidák Zsolt), Lucas Grande (Ambrus Izsák), Dark Age – Sötét kor 3-4. (Steve Fabian), Raiz 2.0 (Ambrus Izsák), Rabtársak a gulagon (Dávid Ádám-Németh Gyula), Awesomniac: In Ink We Trust (Pápa Gábor), Alice csodaországban (Pál Szabolcs).

A CineGore olvasóihoz legközelebb viszont Szűcs Gyula – az oldalunkon is bemutatott Cafe Postnuclear alkotója – Világvégi mesék című kötete állhat, mely tulajdonképpen a Mad Max-filmek koncepciójában elkövetett antológiája, melyben található poszt-apokaliptikus horror történet, nyúlfarknyi zombivadászat, valamint a magyar fejlesztésű Saltlands társasjáték világát is bemutatja. Természetesen az eseményen Bloodlust cyber-vámpír képregények is képviseltették magukat (velük nemsokára interjút olvashattok – a szerk.)

Miközben a standoknál vehettük szemügyre a legújabb – vagy immáron klasszikussá érett füzeteket -, addig a  pódiumon beszélgetések zajlottak, többek között Hosszú Katinka országos terjesztésű képregényéről, a Kétfillér-díjas Marabu legújabb (szám szerint a harmadik) dodóskönyvéről, illetve Alfabéta-díjas alkotók is tiszteletüket tették. A kivetítőn pedig ezalatt animációk peregtek.

Az emeleti részen a kiállított comic strip-eken és ismeretterjesztő / edukációs funkcióval bíró műveken kívül lehetőség volt, hogy önmagunk is rajzolóvá válljuk. Ugyanis különböző technikákat képviselő festékek, üres panelek és kreatív szoftverek vártak, hogy mi is illusztrálhassunk vagy éppen kifesthessünk, kiszínezhessünk már meglévő oldalakat. Szóval csináld magad programokban sem volt hiány, tényleg nem unatkozhattunk!

eyescream

Be the first to comment on "Hungarocomix 2016 @ K11, 2016.10.12."

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.