Evil Dead 2: Revenge of Hitler (2016)

Aki odavan az Evil Dead trilógiáért – mint például szerény személyem – annak Ash J. Williams kifogyhatatlan energiával rendelkező dumaláda és egyszemélyes démonűző gépezet kalandjai gyakorlatilag megunhatatlannak bizonyulnak. Ezúttal sem találja fel a spanyolviaszt ebben a one-shoot-ban, helyette nem evilági motivációktól fűtve küzd meg a világukban hirtelen felbukkanó Hitlerrel.

Az Evil Dead 2 comic-széria technikai szempontból a második filmből eredezteti magát, és a soron következő részek egymásra építve adnak újabb és újabb teret kedvenc láncfűrészes démonűző barátunknak. Bár ezúttal most pont egy one-shoot, vagyis a fő-történet folyásától független mellékszál következik.

Adolf Hitler egyszer csak színre lép a jelenkori Berlinbe, de sanyarúan realizálja, hogy egy Harmadik Birodalmat igencsak nehéz lesz létrehozni, ezért hát inkább lemegy a pokolba, és ott próbálkozik egy hadsereget toborozni az élőhalottakból. Eközben a Texas közepén éppen unatkozó Ash-t látogatja meg egy háromfejű pokolbéli monszter, hogy megzsarolja. Ha nem fékezi meg Hitlert – aki a háború utolsó napjaiban a Necronomicont tetováltatta a testére, így lehetséges hogy egy pokoli varázslattal életre kelt -, akkor őt is démonná változtatja át. Ash belemegy az alkuba, és ő is alászáll a pokolba, hogy kinyírja a Führert…

Élénk színektől kicsorduló pofás, rajzfilmszerű képi világ, és habár a kétszer huszonöt oldal hosszúságú történet egy faék egyszerűségével bír (ahogy általában Ash kalandjai sincsenek túlbonyolítva), azért az Evil Dead rajongóknak örömteli perceket okozhat. Én mondjuk vártam volna még több náci-scenet, ha már Hitler az ellenfél, de igazából egy teljesen vállalható one-shoot.

Értékelés: 7/10

eyescream

Be the first to comment on "Evil Dead 2: Revenge of Hitler (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.