Evil Dead 2: Revenge of the Martians (2016)

A Space Goat Productions harmadik spin-off kiadványában az Evil Dead főhőse, Ashley J. Williams ezúttal H.G. Wells világhírű regényének, a Világok harcának földönkívüli lényeivel, a Marsról származó tripodokkal veszi fel a harcot ebben a kétfüzetes kiadványban.

A 54-es körzetben – ami még a titokzatos 51-esnél is jóval titokzatosabb!! – Dr. Carter kollégái könyörgései ellenére is csak kísérletbe kezd a Necronomicon-nal, aminek hatására a szupertitkos bázison tárolt halott marsiak életre kelnek – merthogy bizony a Világok Harca valójában megtörtént, és az emberiség győzelme után ide helyezték el ellenfeleiket.

Ash persze a közelben tartózkodik: éppen uber-taxisofőrként egy, a szebbik nembe tartozó tudósnőt fuvarozik a komplexumhoz, amikor megtámadják őket a tripodok. A bázishoz érve pedig a tudóssal együtt megpróbálják hatástalanítani a szörnyű monstrumokat, mielőtt őket is elkapnák…

Rajzfilmszerűen színes képi világa nagyjából az Hitler-es résszel egyenértékűen szórakoztató, és mivel itt sincs agyonbonyolítva ez a kétfüzetes (cirka 50 oldalas) kaland, túl nagy elvárásokat nem kell támasztani. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a Revenge-füzetekben nem az eredeti, hanem csak Ash kezéből növesztett árnyékklónja a főszereplő, így a láncfűrész és a shotgun duója is hiánycikként mutatkozik, de a humorfaktor is elég minimál. Egynek azért persze elmegy.

Értékelés: 7/10

eyescream

Be the first to comment on "Evil Dead 2: Revenge of the Martians (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.