Easter Bunny Bloodbath (2010)

A horror műfaját az idők folyamán számtalanszor ihlette meg valamilyen ünnepkör, kezdve a Mindenszentek illetve Valentin-nappal egészen a magáig a karácsonyig. Azonban húsvét ünnepe kapcsán még kevés alkotás készült, hiszen kinek jutna eszébe, hogy a kedves, tojást tojó nyuszi egy vérengző őrültté válhat. Nos, Richard Mogg-nak, jelen cikkünk tárgyának szülőatyjának fejében pontosan egy ilyen mű ötlete fogant meg 2010-ben.

A fiatal Peter (Shayan Bayat) nem szereti különösebben a húsvétot, hiszen 20 évvel ezelőtt pont ezen a napon fejezte le apja a nővérét egy húsvéti nyúl jelmezébe bújva. Egy nap már úgy érzi, túl tud lépni a történteken és barátaival úgy döntenek, hogy egy kis, elhagyatott erdei házikóban (egy tó partjánál, ugye milyen ismerős?) töltik az ünnepet. Megérkezésük után nem sokkal azonban Peter újra elkezdi látni a húsvéti nyulat, aki megölte testvérét, ráadásul a barátai is kezdenek eltünedezni az éjszaka közeledtével. Peter egyedül a gyermekét szíve alatt hordó lányra, Lisára (Meghan Kinsley) támaszkodhat, ráadásul már azt se tudja, hogy a gyilkos nyuszi egyáltalán létezik-e…

Őszintén szólva, nem csak az elvetemült, aki egy ilyen művet kitalál, ahol egy barátságos, vidáman integető nyuszi a következő pillanatban ugyanúgy mosolyogva egy baltával levág egy fejet, hanem az is aki megnézi és még élvezi is eme csodát….mint például szerény személyem.  A film el se próbálja takarni, hogy amatőr alkotás, ez lerí mind a színészekről, mind a hangosításról, meg úgy mindenről.  Az első és legszembetűnőbb az egész filmben, hogy szinte nem is lehet hallani. A legtöbb jelenetet kültéren vették fel, és a dialógusokat szinte minden esetben elnyomja a szél, vagy a víz csobogása, így élvezhetetlenné (vagy épp ellenkezőleg, valamilyen perverz módon csodálatossá) téve a filmet. A színészek meg se próbálják beleélni magukat a szerepbe, a főszereplő, Shayan Bayat arcán 3-nál több érzelem nem jelenik meg az egész műben. Az egyik legcsodálatosabb pillanat az, mikor a színész először megjelenik, és szó szerint a pofánkba tolják, hogy ő valójában az előző jelenetben látott kisfiú húsz évvel későbbi változata. A karakterek sablonosak, ráadásul iszonyat buták, egy pillanatra sem hiszik el, hogy baj van, mikor már egész nap hiányzik a társuk. Persze a helyükben én se hinném el, hogy egy kegyetlen gyilkossal van dolgom, mikor meglátok egy húsvéti nyulat. A történet maga nagyon vontatott, szinte egész végig vannak üresjáratok, az utolsó húsz perc kivételével semmi sem történik. Sőt mi több, van olyan, mikor fél percenként bevágnak egy úszó kacsát, akivel persze semmi sem történik, de mért ne, el kell érni azt a 78 perces játékidőt.

A csúcspontja a filmnek azonban a vizuális effektusok. A készítők úgy gondolhatták, ha már lúd (vagy húsvéti sonka), legyen kövér, ha már az egész film teljesen amatőr, a vizuális effektusok tetőzzenek rá. A gyilkosságok maguk egész egyszerűen röhejesek, már az, hogy mindezeket egy nyuszi követi el, megmosolyogtató, ám az, ahogy a gyilkosságokat reprezentálják nekünk, az fantasztikus. Kamerára fröccsenő vér, mű heregolyók, kosárkában landoló fej, szinte mindegyik esetben felkiáltottam, hogy nem hiszem el, amit látok. A végén pedig, nem tudom kibírni SPOILER!!! a film úgy fejeződik be, hogy a gyilkos kivágja Lisából a babát, amit meg is mutatnak nekünk, ami nem más, mint egy játékbaba! SPOILER VÉGE!!!  Tulajdonképpen, a mű így válik egy bűnös élvezetté, ami, ha az embernek van affinitása az ilyesféle alkotásokhoz, akkor tud pár vidám percet szerezni.

Összességében mérhetetlenül amatőr alkotásra sikeredett a húsvéti nyuszi vérfürdője, melyet már a címe alapján sem lehet komolyan venni, ám megtekintve még így is felülmúlja a várakozásainkat. Egyedül elvetemült trash rajongóknak tudom ajánlani, akik már kellően edzettek, és az év ezen időszakában is képesek egy ilyen csodálatos alkotás megtekintésére. Mindenesetre azt mindenkinek ajánlom, hogy ne csak ezzel a film megtekintésével ünnepelje meg a húsvétot. Legközelebb pedig, megígérem, keresek egy pünkösddel kapcsolatos horrort!

Értékelés: 3/10

A Cinegore csapata minden kedves olvasónknak kellemes húsvéti ünnepeket kíván!

Kele-man

Be the first to comment on "Easter Bunny Bloodbath (2010)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.