Evil Dead 2: Revenge of Jack The Ripper (2016)

A kultikus horror-komédiából eredő széria főhőse, vagyis (a saját kezéből újra-klónozott) Ashley J. Williams a Space Goat Productions negyedik füzetében egy hollywoodi filmforgatásról hirtelen a XIX. századi Londonba kerül, hogy végül aztán lógó belekkel, de szemtől-szemben megküzdjön a rejtélyes Hasfelmetsző Jackkel!

Történetünk ott kezdődik, hogy Ash hollywood-i B-filmes színészként próbál szerencsét, amikor szerepet kap egy Hasfelmetsző Jack-ről szóló moziban – bár csak egyetlen jelenetben szerepel, egyetlen mondattal. Nem sokkal később holtan találják az egyik produkció körüli koordinátor-asszisztenst, később pedig egy színészt lesz brutális támadás áldozata.

Ash találkozik a forgatókönyv írójával, bizonyos Brun nevű fazonnal, aki valósággal a Hasfelmetsző megszállottja, később pedig a vázlatok között megtalálja a Necronomicon néhány oldalát. Miután kiderült, hogy Brun gyakorlatilag magába invitálta a Hasfelmetsző-gyilkosságok összes akkori gyanúsítottjának lelkét, gyorsan egy portált nyit 1888-as Londonba, és Ash a múltba kerül, ráadásul a gonoszabbik énjeként…

A Revenge of… című spin off sorozat negyedik epizódjában ezúttal is egy klasszikus, horrorisztikus karaktert mutatnak be, ami jócskán illik az Evil Dead széria morbid humorban és persze rejtélyekben tobzódó világképébe. És ezúttal a vizualitással sincs semmi különösebb gondom.

A felvezetésként szolgáló első rész igazából semmi extrát nem tartalmaz, azonban a második füzetben lévő cselekmény viszont már jóval pörgősebb, és habár nem valami hű-de-izgalmas csattanóval zárul – ahogy ezt már megszokhattuk a Space Goat Evil Dead spin off-ok során -, azért egyszeri szórakozásnak elmegy.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Evil Dead 2: Revenge of Jack The Ripper (2016)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.