Charlie Charlie aka Ouija 3: The Charlie Charlie Challenge (2016)

A slender man után egy újabb kitalált, az interneten szinte vírusként terjedő urbán legendából készült film.  Ezúttal a két, egymásra merőlegesen helyezett ceruza SI és a NO mezők feletti mozgatásával lehetséges egy mexikói démont megidézni, és elsőre bármekkora hülyeségnek is tűnhet, az USA-ban már ennek tulajdonított gyilkosság is történt a tinik körében. Ez a ziccer pedig csak nem hagyható ki egy olcsó produkció keretében, nemde ?!

A történetünk a következő: a Hangman’s House Of Horror nevű rém-attrakció annyira nem megy, hogy tulajdonos abban kezd gondolkodni, hogy hogy a híradásokban szereplő (egyébiránt pedig tini-áldozatokkal járó) Charlie Charlie nevű démon-idézős játéknak ad otthon. Hamarosan meg is érkezik az első, unatkozó fiatalokból álló csoportosulás, aki annak rendje és módja szerint meg is idézi túlvilági lényt, az pedig elkezdi egyesével irtani a rémkedésben tevékenykedő munkatársakat, és persze hőseinket.

Derek Presley produkcióját – aminek egyébként az égvilágon semmi köze a Ouija-filmekhez – egyszerűen képtelenség komolyan venni. Mintha nevenincs szereplőink ripacskodása már-már egy direkt paródiába megy át, aztán ott van az olcsó installáció (gondolok itt a minimális kelléktárral operáló helyszínekre, ordenáré módon giccses jelmezekre), a béna képalkotás, és mikor valamiféle feszültség jelenne meg, benyomnak valami teljesen infantilis, rajzfilmbe illő zenét.

Maguk a gyilkosságok is több mint a röhejes kategóriába esnek: vállfák általi halál a szekrényben, másikra meg ráesik valami hatalmas izé, talán alkatrész, hogy honnan az mindenesetre rejtély, de a kedvencem mégis az, amikor az egyik szereplő belesétál egy nyaktájban kitett hurokba, és megfullad. És végül, de nem utolsósorban említeném a mozi főszereplőjének kikiáltott démont, amit többnyire csak egy végtelenül gagyi effektként láthatunk – kékes lézerszerű fénycsóvaként cikázik a levegőben. Most komolyan, ettől kéne megijedni? Vagy szórakoztasson engem?!

Értékelés: 3/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Charlie Charlie aka Ouija 3: The Charlie Charlie Challenge (2016)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.