The Recall (2017) (A látogatók)

Őszintén szólva, a Recall előzetese alapján nem sokat vártam a filmtől, hiszen látszott rajta, hogy nem ez lesz az évtized, de még az év alkotása sem az ufós filmek terén. Ennek ellenére egy fáradtabb pillanatomban úgy döntöttem, adok egy esélyt neki, hátha a maga nemében szórakoztató lesz, így-vagy úgy, de képes kellemesnek mondható kikapcsolódást biztosítani. Régen tévedtem ekkorát…

Wesley Snipes-ról azt hiszem, sokunknak elsőre a Penge-széria vámpírvadásza ugrik be elsőre. A filmtrilógia lineárisan csökkenő színvonala ellenére az évezredforduló klasszikus alkotásának mondható, minden gyermeteg hibájával együtt. Az idők során a börtönt is megjáró Snipes ezúttal egy olyan filmhez adta a nevét, amire azt hiszem, húsz évvel ezelőtt nem bólintott volna rá.

A történet rettentően banális: egy baráti társaság útnak indul, hogy a város zajától távol bulizhassanak, számításukat azonban keresztülhúzzák a bolygónkat meglátogató, kevéssé jóindulatú idegenek. Igen, itt véget is ér a sztori, de a The Recall-t illetően nem ez a legnagyobb probléma. Naiv módon úgy gondoltam, hogy egy Extraterrestrial-féle, akciódús filmről lesz szó, de erről sajnos szó sincs. Már az első percben láthatjuk, hogy a CGI-ért felelős részleg nem volt csúcsformában, hogy a legfinomabb módon fogalmazzak. Érthetőbben: egy 16 éves, lelkes tinikből álló csapat jobbat tud összehozni, mint amit ebben az esetben a képernyőn láthatunk, ezt a vállalhatatlan igénytelenséget pedig tetézi a magyar kereskedelmi csatornákon látható, hazai készítésű sorozatok sztárjait idéző színészi alakítás.

A The Recall ismét azon művek közé tartozik, ahol nem lehet az alacsony költségvetésre fogni semmit. Tucatjával tudnék olyan alkotásokat felsorolni, ahol hasonló (és még kevesebb) pénzből hoztak ki remek színvonalú filmeket, sorozatokat. A kreativitás és az igényesség teljes hiányát nem pótolhatja senki és semmi. Őszintén szólva, negyed óra után kezdtem keresgélni a film műfaji besorolását illetően, hátha ezt valaki egyfajta paródiának szánta, de sajnos nem. Sci-fi-nek minősíthetetlen, horrornak röhejes, viccnek gyenge. Senki ne menjen a közelébe.

Értékelés: 1/10

(Absvrd)

              

Be the first to comment on "The Recall (2017) (A látogatók)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.