Gitaskog aka Creature Lake (2015)

Öt barát, négy nap és egy lény… nincs esély – hirdeti a film plakátja, melyen egy vérszomjas bikinis nőci tátja pofáját gonoszul, mögötte pedig polipcsápokkal fenyeget. Gondoltam azért is megnézem, mert biztos jó szar CGI-hulladék lesz ez a kanadai found footage cucc, de legalább valamelyest szórakoztat. Hát sajnos megint csak hatalmasat tévedtem.

Átlagos sztorijában öt barát egy tó partján található erdei kis kabinhoz érkezik többnapos bulizás célzatával, az őslakosok viszont szent területként tisztelik a környéket. Főszereplőink persze nagy ívben leszarják a dolgot, isznak meg duhajkodnak, közben egyesek pucér vagy falatnyi ruhákban pompázó lányokat vél látni, akik később eltűnnek – velük együtt. Túlélőink tehát menekülőre fogják, csak hát nem könnyű a dolog…

Egy unalomig ismételt, klisékben gazdag erdei sztorit kapunk, az unalomig ismételt found footage  módszerrel tálalva, miközben a rejtélyt a végére sikerül gyakorlatilag egy-két éppen csak odadobott képkockával elintézniük.

Mivel szereplőink nem különösebben szimpatikusak, gyilkosságok terén sem alkotnak semmi maradandót, és semmiféle megkapó hangulata sincs, ráadásul a Blair Witch óta eltelt közel 15 évben szinte még mindig havonta jönnek ki olcsó, gyatra és rendkívül erőltetett másolatokkal valamiféle hatalmas parafaktort vagy hű-de-hatást remélve, én azt mondom, hogy nyugodtan skippeljük.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Gitaskog aka Creature Lake (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.