Ganjasaurus Rex (1987)

Egy szigorúan kizárólag csak VHS-re gyártott, vállalhatatlanul iszonyatos Godzilla-ripoff, borzasztó színészi játékkal, borzasztó forgatókönyvvel, és megint csak borzasztó fényképezéssel, amely tényleg csak arra hivatott, hogy miután végig szenvedtük az egész másfél órát, büszkén elmondhassuk ugyancsak trash-filmek iránti affinitás mutató baráti körünkben, hogy IGEN, én bizony megnéztem ezt a mocskot!

Néhány telhetetlen fű-étvágyú, zakkant hippi a fejébe veszi, hogy már nem elég az átlagos marihuana, hanem ők most egy egészen másfajta kendert – szakmai nevén bizonyos cannabis sequoia félét – fognak ültetni, ami állítólag akkorára nő, mint egy fa.

Egy burleszket meghazudtoló zenés montázs keretében szereplőink el is vetik a magokat egy elhagyatottnak ítélt területen, de nem sokra rá a CAMP nevű mariska-ellenes szervezet felderítő-helikopterei egyből lecsapnak, és tövestől tépik ki a hatalmasra nőtt növényeket, ezután pedig okosan elégetik. Erre már a hatalmas méretű, ámde botrányosan ostobán kinéző címszereplő is felébred ősi álmából, és elkezdi terrorizálni a környéket…

Nyilván már a trailer megtekintése után is hamar lejöhetett mindenkinek, hogy mekkora egy ordas nagy baromság ez a film, szóval semmiképpen nem kell komolyan venni! Folyamatosan ripacskodó szereplők, nevetségesen ostoba párbeszédek és a gondolom akkori rezsim drog-ellenes politikai attitűdjét már-már abszurd módon kiparodizáló szituációk sorakoznak egymás után, miközben iszonyatosan gáz effektek és a szörny olcsóbbnál is olcsóbb megjelenése teszi fel minderre a fullon komolytalan hangulatú low budget baromságra a koronát.

Agyzsibbasztóan fárasztó, helyenként rohadt unalmas, és igazából nem nyújt nagyobb élvezetet, mint mondjuk a trailer – ahol már egyébként is lelőtték az összes csúcspontot.

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Ganjasaurus Rex (1987)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.