Chester Bennington – Top5 horrorfilm

Néhány nappal ezelőtt követett el otthonában öngyilkosságot a Linkin Park 41 éves frontembere, Chester Bennington. A hír rajongók és zeneszeretők tízmillióit sokkolta. Több megemlékezés is volt a világ nagyobb városaiban, a zene- és a filmipar több szereplője is együttérzéséről biztosította a sztár hozzátartozóit. Mára pedig már azt is tudjuk, hogy Chester sem búcsúlevelet nem hagyott, sem pedig kábítószert nem fogyasztott, csak néhány felest ivott meg, mielőtt önkezével vetet véget életének. Noha elsősorban a Linkin Park révén ismerjük őt, kisebb filmszerepekben is feltűnt, így például a Crank – Felpörgetve részeiben, valamint a Fűrész 3D-ben is láthatjuk őt. A Cinegore most az énekes öt kedvenc horrorfilmjével emlékszik meg a tragikus sorsú csillagra. Nyugodj békében, Chester!

“Nagyon válogatós vagyok a horrorok kapcsán, mert sokszor ugyanazt és ugyanazt látom. Vannak ugyanakkor olyan klasszikusok, amelyek még mindig megrémisztenek engem. De ha már ezredszer látom azt, hogy a maszkos fickó egy lányt üldöz az erdőben, az már sajnos engem nem tud sokkolni” – nyilatkozta még korábban Chester, akinek talán a kedvenc filmjén senki nem fog majd meglepődni a lista végén.

5. – Az ezer halott háza (2003)

Elég elbaszottul beteg embernek kell lenned, hogy megalkoss egy ilyen filmet, de Rob Zombie ilyen csávó, ez az életstílusa. Azon kívül, hogy odabaszós zenéket csinál, a filmjei is baromi jók. Nem hiszem, hogy sok rendező merte volna felkarolni a Halloween-franchise-t és ilyen jól folytatni, de Robnak sikerült. Imádom őt!

4. – Psycho (1960)

Ez az a film, amelyet mérföldkőnek tartok a horrorok életében. Egy olyan darab, amilyen soha előtte még nem készült és azóta sem láthattunk hasonlót. Hihetetlenül egyedi és hogy mennyire jó, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy számtalan más filmet inspirált. Képes rá, hogy bekússzon az ember agyába.

3. – Hellraiser (1987)

Remek novella és parádés film. Persze a szériát kissé túl hosszúra nyújtották, de Pinhead a legbetegebb és legfelkavaróbb karakter, amelyet valaha láttam filmvásznon. Ott van Darth Vader és Pinhead, és a világnak nincs is szüksége több gonoszra!

2. – Rémálom az Elm utcában-filmek (1984-2010)

Láttam mindent. Az első baromi jó lett, mert egy igazán beteg sorozatgyilkost mutat be. Ráadásul igen kreatív halálok vannak benne, amit nagyon élveztem. Gyerekként is láttam már ezeket a filmeket, de a mai napig le lehet ültetni a tévé elé, ha Freddyt látom!

1. Fűrész (2004)

Abban a pillanatban tudtam, hogy ez egy szenzációs film, amint elkezdtem nézni. Az év, de talán a filmtörténelem legjobb horrorja. Annyira tökéletes, annyira átgondolt. Elvitte az egész darabot a két színész a vállán, a végén pedig, amikor Jigsaw felkel a földről, az olyan hatodik érzékes jelenet volt. Soha nem gondoltál volna rá, de soha nem is felejted el.

Ez volt tehát Chester kommentárjával a kedvenc öt horrorfilmje. Végezetül pedig búcsúzzunk el a Linkin Park frontemberétől azzal az emblematikus jelenettel, amellyel ő búcsúzott az élők sorából a Fűrész 3D-ben.

Be the first to comment on "Chester Bennington – Top5 horrorfilm"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.