CineFurcsaságok #3 – Érdekességek A Pince forgatásáról

a pince thumbFixxerx kollégámtól ezúttal átveszem egy rész erejéig a CineFurcsaságok rovat vezetését. Az aktuális felvonás más szempontból is rendhagyó lesz, ugyanis ezúttal még csak nem is enyém a szó, Illés László, A Pince című idén bemutatott magyar horror rendezője szedett össze számunkra tíz személyes, néha vicces, néha furcsa élményt a forgatásról.

1. Az egyik fiatal ázsiai szereplő a forgatás előtt három nappal kilépett a produkcióból, mert az édesapja vallása szerint rontást hoz, ha valaki meghal egy filmben. A szóban forgó szerepre egy nappal a forgatás előtt találtunk új színészt.

2. A buli és a szellemidézés forgatásakor egy másik lakást használtunk. A szóban forgó ingatlanba a film társrendezője költözött be, aki arról számolt be, hogy ezt követően számos furcsa dolog történt: megmagyarázhatatlan hangok, nyikorgó padló, kinyíló szekrényajtók.

a pince forgatás 1

3. A film forgatását követően a pince nagy részét újra kellett festeni, mert a tulajdonosok kiakadtak a sok megszáradt művér folt miatt.

4. Mivel a film egyik főszereplője, Kolos délelőtt egy másik produkcióban játszott, így a filmet nem tudtuk kronológiában forgatni. Délelőtt a film második felét forgattuk, délután pedig az elejét.

a pince forgatás 2

5. Az égetés jelenet felvételei folyamatosan problémákba ütköztek. Négy nap kellett újra forgatni/ folytatni a jelenetet mire elkészült. Többek között volt, hogy lebetegedett egy szereplő, volt hogy a forgatási idő szűkössége miatt hiúsult meg. A jelenetben a szereplők (akik elégetik Doll-Facet) végül soha nem találkoztak a szörnnyel a forgatás során. Az ő képei külön időpontban lettek felvéve.

6. A film operatőre, Tóth Gergely egy új kamerát rendelt a forgatáshoz. A sokszoros ígéretek ellenére két nappal a forgatás előtt még mindig nem érkezett meg. Mindannyian nagyon aggódtunk, hiszen kamera és technikai tesztek nélkül nem lehet forgatni. Ekkor úgy döntött, hogy kiutazik Bécsbe, és megvásárolta a kamerát egy másik üzletből.

a pince forgatás 3

7. A bulijelenetben a film stábtagjai közül többen is feltűnnek (cameo). Többek között a producer, a rendező, az operatőr, a társrendező, a maszkmester és a világosító is.

8. Shawn Clankie akkora horror rajongó, hogy Japánból elutazott Budapestre a forgatás miatt. Fanatizmusát több független horror filmben is bebizonyította. Ő játszotta a Lómaszkos szerepét.

9. A feszített munkatempó miatt az operatőrnek szinte soha nem volt ideje elmenni WC-re. Arra gyanakodtunk, hogy valamilyen nagyon különleges módon működik a szervezete, de aztán kiderül, hogy titokban ásványvizes üvegek tucatját használta fel vizelésre. Ez a forgatást követően tudtuk meg, amikor a helyszín helyreállítása során rábukkantunk egy eldugott sarokban a rengeteg sárga folyadékkal teli üvegre.

a pince forgatás 4

10. Az utolsó forgatási napon, amikor lementünk a pincébe, azzal szembesültünk, hogy a forgatás során használt összes baba eltűnt! Egy zárt pincéről van szó, ami még érdekesebbé teszi az esetet. A következtetést mindenki vonja le maga 🙂

Köszönjük neki, hogy elvállalta a felkérésünket. A magyar hét során pedig természetesen még tervezünk foglalkozni A Pincével 🙂
További információkért, vetítési időpontokért pedig kövessétek a film Facebook oldalát!

Zoo_Lee

Be the first to comment on "CineFurcsaságok #3 – Érdekességek A Pince forgatásáról"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.