Mexican Werewolf in Texas (2005)

Az nem meglepő, hogy Scott Maginnis író és rendező filmjének címe az 1981-es horror-komédia címére próbál reflektálni, de nagyjából ennyi is a párhuzam a két alkotás között. Míg John Landis klasszikusa felejthetetlen élményt nyújt, addig ez a közelmúltban készült alkotás nem több, mint egy egyszer nézhető próbálkozás.

Egy USA és Mexikó határán álló, látszólag szürke kisvárosban egy rejtélyes fenevad tizedeli a jószágokat, és persze a lakosság tagjai közül is páran áldozatul esnek étvágyának. Néhány helyi fiatal – köztük a film eseményeit narráló Anna – összefog, hogy kiderítsék, ki vagy mi állhat a véres események mögött, mert nem hiszik, hogy ez a híres-neves Chupacabra lenne…

Maga a produkció otthoni szórakoztatásra termett – minimalista játékra is képtelen tinédzser szereplők, üresjáratoktól hemzsegő, szürke és középszerű forgatókönyv, de mindenek előtt elcseszett kinézetű vérfarkas. A belezési jelenet például egész korrektnek mutatkozott, és az USA-Mexikó ellentéttel megpróbálnak kezdeni valamit, de igazából az egész kulimász annyira az érdektelenség tengerébe fullad, hogy nincs az  a hajó, ami kimentené onnét. Egyszer ugyan meg lehet nézni, de ne várjatok tőle semmit.

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Mexican Werewolf in Texas (2005)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.