8 horrorfilm, amelytől te is rosszul leszel!

Aligha lehetne jobban promótálni manapság egy horrorfilmet, mint ahogyan tették azt például a Paranormal Activity vagy a Bite esetében. Manapság már a nézők túlnyomó többsége nem arra kíváncsi, hogy miről szól a film vagy hogy kik játszanak benne, hanem hogy megkapják-e a pénzükért azt a rettegést vagy undort, amelyre titkon vágynak. Ebben a tekintetben pedig a PA-filmek mozis bejátszásai, avagy a Bite kapcsán a különböző “ennyi ember lett rosszul, annyit kellett kórházba vinni” hírek könnyedén elérték hatásukat. Következzen most nyolc olyan horror, amelytől papírforma szerint te is rosszul leszel!

Ördögűző (1973)

A horrortörténelem egyik leggyönyörűbb ékköve aligha úgy él a fejekben, mint amely a leggusztustalanabb és legkiakasztóbb lenne. Ennek ellenére a lassan fél évszázados alkotás anno eléggé megviselte a nézőket, és sokan nem is tudták végignézni Pazuzu gonoszkodását.

Goodnight Mommy (2015)

Európai szívünket büszkeséggel töltheti el, hogy egy osztrák alkotás is felfért a toplistára. Az amerikai nézők számára azonban a sokkoló befejezés túlságosan erőteljes volt, így többen is már a vége előtt elhagyták a mozitermeket, rosszullétre panaszkodva.

Bite (2015)

A film, ahol több hányózacskó telt meg, mint bármelyik repülőgépen. Állítólag több olyan vetítés is volt, ahol mentőket kellett hívni a nézőkhöz az ájulások miatt. A Bite egyébként egyáltalán nem sikerült rosszul, bár a legendás gusztustalanságtól talán még azért elmarad.

Fűrész 3 (2006)

Az első két rész viszonylagos sikeressége után az alkotók szépen lassan rájöttek, hogy hatalmas cliffhangerekkel már nem operálhatnak a sorozatban, így rámentek a véres vonalra. Sajnos a végtelen hosszúságú horrorsorozatnak talán ez volt az első olyan darabja, amikor már a sztori és a történés nem is volt érdekes, csak a kegyetlen csapdák. Ennek szellemében nem meglepő, hogy a harmadik epizódot tartják a széria talán legdurvább részének, amely több brit nézőt is “kivezényelt” a moziból, egy esetben pedig a mentők látták el a vizuális terrort elszenvedő vendéget.

Raw (2016)

Nagyon-nagyon vártuk a magyarul Nyers címen futó arthorror eljövetelét, amelyre végül a Titanic Filmfesztiválon került sor. A 100 perc valóban tele van nyers jelenetekkel, amelyek a hírek szerint nem egy nézőből csalták elő az aznapi ebédet.

The Green Inferno (2015)

A Raw-hoz hasonlóan nagyon megszenvedtünk, mire végre bemutatták Eli Roth, szintén kannibalizmusról szőtt alkotását. A filmben ugyan csak 10-20 percig tobzódik a gore, ám ez is elég volt, hogy Franciaországban egy néző kórházba kerüljön.

Emberi százlábú II (2011)

Egyértelműen a trilógia legjobb és legbrutálisabb része, amely elsősorban a főszereplő színész legendás játékának köszönhető. Az amerikai bemutatón állítólag igen sok dolga volt az orvosi stábnak az elájuló nézők miatt, ami valljuk be, nem is nagy meglepetés…

V/H/S (2012)

Sajnos arról nincs információnk, hogy pontosan melyik epizódja is juttatott kórházba két embert is az Egyesült Államokban, mindenesetre sorstársaihoz hasonlóan ez a horrorantológiának is sikerült. A pletykák szerint a két érintett másnap azért hatalmas bátorságról téve tanúbizonyságot, végignézte a filmet.

Nem értetek egyet a felsorolt filmekkel, netán kiegészítenétek még néhánnyal? Kommentben, illetve a Facebookon megtehetitek!

 

 

3 Comments on "8 horrorfilm, amelytől te is rosszul leszel!"

  1. Martyin Balázs | 2017-10-27 at 10:05 | Reply

    Hát nem tudom… Egyetlen egy filmet nem értek itt. A Goodnight Mommy-t. Szerintem az egy bődületesen rossz, és unalmas film. Amennyire vártam, annyira csalódás volt. Viszont a Cannibal Holochaust hiányoltam.

  2. Számomra eddig a legkegyetlenebb film a Mártírok volt.
    Közel 1 hónapig nem néztem semmit, amiben erőszak vagy vér volt.
    Lelkileg viselt meg inkább.

  3. Hát az a film, ami a legjobban megviselt, az itt nem szerepel. Ez nem más, mint az 1974-es Texasi láncfűrészes mészárlása. Csomó horrorfilmet megnéztem már (Az Ördögűző, Rémálom az Elm utcában, Gyerekjáték, Christine, Nyolcadik utas: A halál stb), de ez számomra egy ilyen hardcore kategória volt a többihez képest.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.