Like.Share.Follow (2017)

Like.Share.FollowAz online médiafelületek térhódításáról, és annak következményeiről rengeteget lehetne diskurálni. Napjainkban bárki kiléphet az ismeretlenség homályából az internet (legfőképp a YouTube) segítségével, ez a jelenség pedig egyaránt számos pozitív és negatív vonzattal rendelkezik. A Like.Share.Follow névre keresztelt alkotás ezt a jelenséget vette alapul történetéhez.

Főhősünk, Garrett sikeres YouTuberként tengeti életét, két társával karöltve, akikkel közösen gyártják a sokak számára szórakoztató videókat, létrehozva ezzel egy online közösséget is.  Garrett saját, afféle etikai kódexe szerint nem bonyolódik intim kapcsolatba a körülötte kialakult rajongótábor hölgynemű tagjaival, ennek ellenére egyiküknek mégiscsak sikerül kijátszani a rendszert, és közelebbi viszonyba kerül vele. Garrett hamar rájön a turpisságra, és fittyet hányva a lelkes leány előnyös külsejére, tartva magát saját szabályaihoz, rövidre zárja a kapcsolatot. Ahogyan azt sejtheti a néző, a betegesen ragaszkodó Michelle nem hagyja annyiban, és nem adja fel, az egyértelmű elutasítás ellenére sem.

A Like.Share.Follow egyszerre több, érdekfeszítő témát feszeget: az online felületeken való túlzott kitárulkozás következményeitől, az ismertség veszélyein át, a beteges viszonyok, vagy épp a zaklatás cseppet sem hétköznapi világáig.  Kezdetben semmi jót nem vártam a nem túl sok jóval kecsegtető műtől, azonban ezúttal pozitívan kellett csalódnom. A Like.Share.Follow a maga módján, a maga nemében szórakoztató, könnyedebb, de jól összerakott film lett, elviselhető mennyiségű logikai buktatóval.

Like.Share.Follow

Természetesen  egyáltalán nem boncolgatja mélységeiben a témát olyan módon, és olyan színvonalon, mint a Pet, ellenben nem is válik egy nézhetetlen, őrjítően irreális tragikomédiává, mint a hasonló vizeken evezni kívánó Don’t Hang Up. Klisés, kiszámítható, de élvezhető.

Bár a színészi játék helyenként lehetne jobb is, a Like.Share.Follow készítőinek sikerült egy fogyasztható, kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas filmet összedobniuk, és, mivel céljuk láthatóan nem volt más, ez fokozottan értékelendő. A másfél órányi történet eseményei ügyesen, jól kiegyensúlyozva vannak elosztva, az ötletesnek mondható befejezés pedig külön pluszpontot érdemelt részemről.

Értékelés: 6,5/10

(Absvrd)

(A Like.Share.Follow-ról valami, számomra ismeretlen oknál fogva nem található a YouTube-on megfelelő trailer, csupán kivágott részletek.)

              

 

Be the first to comment on "Like.Share.Follow (2017)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.