Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland (1989) (A Halál Angyala 3.)

Teenage WastelandA trilógiákat mindenképpen kivégezzük, ha jók, ha rosszak, hiszen a mottónk nem csak az, hogy zseniális alkotásokkal ismertessünk meg benneteket, hanem néha azt a feladatot is magunkra vállaljuk, hogy elrettentsünk egy-egy film megnézésétől. Ezzel nem szeretnem előre azt sugallni, hogy a most ismertetésre kerülő Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland pocsék alkotás volna, csupán felhívni a figyelmeteket, hogy az utolsó darabok nem a legjobbak közé szoktak tartozni. Kérdés, hogy Angela karaktere mire képes még az előző mészárlás után.

Újabb év, újabb tábor, egy újabb időben. Maria, az elhanyagolt tinédzser kellemes napra ébredt, attól eltekintve, hogy egyedül ki kikecmeregnie a gettóból, hogy elszabadulhasson egy kicsit a mindennapi élettől. Azonban Angelának (Pamela SpringsteenSleepaway Camp II.: Unhappy Campers) más tervei vannak, inkább ő szeretne részt venni ezen az összeröffenésen, így szépen megszabadul az ártatlan nő testétől. Az Új Horizont Tábor vár rá, hogy ismét megbüntethesse az arra érdemes fiatalokat.

Teenage Wasteland

Herman (Michael J. PollardTango és Cash, Roxanne, Sötét angyal, Az 1000 halott háza) és Lilly (Sandra Dorsey) úgy döntöttek, hogy egy olyan eseményt hoznak létre, ahol a hátrányos helyzetűek és a gazdagok találkozhatnak egymással, és megismerhetik a másik életét. Erre az ötletre a sajtó is rákap, és interjút is készítenek a megjelentekkel. A társaság eléggé szedett-vedett, de talán mindenki megtalálhatja a számítását. A riporternőnk azért biztosít róla bennünket, hogy ez ugyanaz a helyszín, ahol legutóbb is jártunk, ahol két éve gyönyörű mészárlást rendezett Angela, a halál angyala. Miután a sajtósnak sikerült felkavarnia a kedélyeket, fel is keresi Mariát, aki immár csupán egy szerep a gyilkos nő számára, és megkérdezi, hogy tud-e neki egy kis kokaint szerezni. A sztereotípia ezután az életébe kerül, hiszen Angela egy kis hipóval kínálja meg, amit a szerencsétlen fel is szippant, és kileheli a lelkét.

Teenage Wasteland

Ezúttal azonban a szervezők egy apró változást vezettek be, ami nem csak a múlt eseményeinek köszönhető, hanem a kavalkádnak, amely a helyszínen megjelent. A Teenage Wasteland harmadik show vezetője ugyanis egy rendőr. A közösségfejlesztő megmozdulás azért egyértelműen csak a pénzről szól, erre hamar rájönnek a fiatalok is. Ennek köszönhetően viszonylag könnyen beilleszkedik Maria/Angela is, bár azért a fehérneműje erősen kilóg a többiek közül. Konzervatív szemlélete és vad természete azonban egyáltalán nem teszi gyanússá, így nem fog kilógni a csapatból, van itt elég különc nélküle is. Kérdés, hogy mennyire hajtja malmára a vizet az, hogy nem a faházakban fognak aludni, hanem az erdőben sátoroznak majd és ott szerzik meg az élelmet is.

Teenage Wasteland

Fricska ezúttal sem marad el, mert az arcunkba tolják, hogy szombat 14. van, amikor az egész játék kezdetét veszi. A szeparált helyszenek pedig lehet, hogy megkönnyítik impulzív főszereplőnk életét és tevékenységét. És persze izgulhatunk, hogy ezúttal sikerül-e mindenkivel végeznie, mielőtt még lelepleződne, vagy kitudódna a mészárlás. Annyi bizonyos, hogy a rendező megpróbálta hozni az előző rész színvonalát, és a poénokat is úgy helyezte el, hogy egyszerre legyenek nosztalgikusok és viccesek. A szabályok természetesen fel vannak rúgva, a klisék pedig ott bukkannak elő, ahol a legkevésbé számítanánk rá, inkább az első két rész eseményei fognak beugrani nekünk. A kreativitást ezúttal is csak díjazni tudom, bár nem feltétlenül volt szükség a Teenage Wasteland megszületésére.

Teenage Wasteland

Értékelés: 6/10

Smaragd Sárkány

1 Comment on "Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland (1989) (A Halál Angyala 3.)"

  1. Van egy 5-ik része is, ami valójában a 4-ik :), mivel a 4 csak bootleg formában létezik.
    Az se volt rossz, bár eléggé le van húzva.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.