The Mangler Reborn (2005)

Ha B-filmeken nevelkedtetek, és igazi überszutykot akartok nézni, akkor mindenféleképpen ajánlanám ezt a gyöngyszemet, ami gyakorlatilag Stephen King Mángorlójának tíz évvel később készült, újabb teljesen felesleges bőrlehúzása az olcsó és minden kompromisszumot elutasító, igénytelen szórakoztatás jegyében. Köszönjük Matt Cunningham és Erik Garner, hogy nem voltatok rest!

Történetünk az első rész eseményeit követően játszódik, amikor is a főszereplő Hadley elkezdi bütykölni a gyilkos mángorlót. Megsebezi magát, és lecsöppenő vére újra életre kelti az acélszörnyet, ami annak rendje és módja szerint magába szippantja. Mint később kiderül, mégsem falta fel a tagot, hanem úgymond beleszállt a gép lelke, amitől teljesen begajdul. Előbb a feleségét, majd pedig vadidegeneket nőket kezd el feláldozni, amíg közbe nem lépnek.

Míg az első (Tobe Hooper által rendezett) epizód némileg követte King – amúgy sem éppen díjnyertesre sikerült – novellájának cselekményét, addig a harmadik részben alig néhány jeleneteben láthatjuk viszont a vérre szomjazó ördögi gépet. Hadley lett a sorozatgyilkosnak is beillő főszereplő, de egyszerűen annyira bénán hozza a gonosz karaktert, hogy nem lehet tőle megijedni, de legalább az összes többiekért sem lehet izgulni, mert sótlan játékuk több mint érdektelen.

Maga a cselekmény sem lett túldimenzionálva, iszonyatosan lassan cammog előre, és szinte semmiféle érzést nem sikerül kicsikarni belőlünk, természetesen az unalmon kívül. Oké, a film 12. percében lévő zuhanyzós jelenetben láthatunk ciciket, de ezért nem éri meg átszenvedni ezt a közel másfél órát. Tipikus példája a kis költségvetésű DVD-hulladékoknak, némi vérrel, botrányos játékkal, gagyi felépítéssel, szóval rosszfilmekért rajongók, hajrá!!

Értékelés: 3/10

eyescream

 

      

Be the first to comment on "The Mangler Reborn (2005)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.