Dream Corp LLC (2016) 1. évad

Dream CorpSorozatajánlóból akad bőségesen, hiszen alaposan elkényeztettek bennünket az elmúlt években, pláne a tudományos fantasztikum zsánerén belül születtek figyelemreméltó alkotások. Akadnak azonban olyan művek is, amelyek a háttérben maradnak, és nem jutnak nagy nyilvánossághoz. Ilyen típusú a Dream Corp, LLC is, amit a cyberpunk és sci-fi kedvelő barátaim mutattak meg nekem, és könnyű elveszni benne, mert nehéz levenni a szemünket a képernyőről.

Egy fiatal férfi orvoshoz fordul a problémája miatt, és a Dream Corp, LLC-t választja, hátha megoldást nyújthatnak neki. A rendelő igencsak szedett-vedett, mindenki iszonyat furcsán viselkedik, de ad egy esélyt a dolognak, Az anamnézis felvételénél kissé zavarban van, de végülis megértik, hogy szexuális zavarai vannak. A praxis összesen öt személyt számlál: egy robot, az orvos, a segédje, a recepciós kisasszony és a férfi nővér. Hogy főhősünk mit is keres itt, és miért nem a tablettákkal játszik, elég gyorsan kiderül, az egyetlen esélye, ha feltárják az elméjét, ezáltal kiderítik, hogy mi a probléma pszichés forrása. Utazás az álomvilágban, a koponyája mélyére, a múltjába, hiszen a legtitkosabb félelmei jelenthetik a kulcsot a gyógyuláshoz.

Dream Corp

Ha valakinek olyan problémája van, amelyre a megoldást a tudattalanban kell keresni, akkor érdemes hozzájuk fordulni, mert képesek hozzáférni olyan adatokhoz, amiket úgy elástunk, hogy magunk sem tudjuk feltárni azokat. Ha merevedési-, önértékelési zavarunk vagy függőségünk van, akkor segíthetnek a leszo…kásban. Képzett személyzet, modern gépezettel, és önzetlen orvosok, akik csak a gyógyulásunkért küzdenek és nem a pénztárcánk tartalmára hajtanak. Legalább egy igaz ezekből az állításokból – komolyan.

Dream Corp

A fő karaktereink: Dr. Roberts (Jon GriesElrabolva, Lost, A kaméleon), segédje, Randy (Mark ProkschBetter Call Saul, A hivatal), az ápoló, Ahmed (Ahmed Bharoocha), a robot hangját kölcsönző Stephen Merchant (Logan, Burke and Hare), a recepciós Bea (Megan Ferguson), illetve a 88-as beteg (Nicholas Rutherford).
A Dream Corp, LLC első évada iszonyatosan impresszív, expresszionista és abszurd, velejéig bizarr. A tízperces epizódok rövidnek tűnhetnek, egészen odáig, amíg meg nem tekintjük őket. Nem csak tömények, hanem kreatívan perverzek is. Kicsit olyan érzésünk van, mintha egy cyberpunk környezetbe teleportáltak volna bennünket, ahol nem lehetünk biztosak benne, hogy most a valóságot éljük-e át, vagy valakinek a lázálmába csöppentünk. A betegek csupán statisztikai adatok, a nevek nem lényegesek, csak a megoldásra váró problémák – pontosabban a kísérlet, amit az őrült tudósok elvégeznek, a kissé eretnek módszereikkel.

Dream Corp

Az álomvilág ügyes és szimbolikus tartalmú grafikai megoldásokkal kerül ábrázolásra, amely erősen hajaz a Kamera által homályosan című film eszközeire. Ezek a kezelések ezért ugyanúgy tekinthetőek álomutazásnak, mint a psziché felfedezésének vagy az asztrális dimenzió meglátogatásának, ahogyan akár egy LSD tripnek is.

Dream Corp

A Dream Corp, LLC-t Daniel Stessen készítette az Adult Swim csatorna számára, és az első sorozat volt, amely rotoscoping animációs technikát használt. Ezt Max Fleischer, lengyel származású animátor találta fel, és több film (Wizards, Heavy Metal, The Flowers of Evil) is alkalmazta már, de tévében először mutattak be ilyen stílusú alkotást.
Az első évad csupán hat epizódot számlál, de a csatorna további 14 részre is aláírta a szerződést, amelyet elvileg idén fognak bemutatni. A sorozatot azoknak szeretném tovább ajánlani, akik nem akadnak ki az abszurditásán, és értékelik a kreativitását.

Dream Corp

Dream Corp LLC Episodic and BTS coverage of Episode 4, Season 1.

Értékelés: 8/10

Smaragd Sárkány

 

Be the first to comment on "Dream Corp LLC (2016) 1. évad"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.