Belfry (2017)

Bár a manapság használatos közlekedési eszközök közül még mindig a repülőgép mondható a legbiztonságosabb alternatívának, azért szerintem minket is bőven elkapna a frász, ha hirtelen a gépünk egy ismeretlen eredetű repülő lénnyel ütközne. A Gabriel Hardman írta és rajzolta one-shot képregényben a zuhanást túlélő utasoknak nem mással, mint hárpiákkal gyűlik meg a bajuk.

Az alig harminc oldalas kis füzet alapszituációja nagyjából annyi, amennyit a bevezetőben is leírtam. Annyit tennék még hozzá, hogy miután főszereplőnk, Bill véletlenül felzavarja a dzsungelben tanyázó lények csoportját, azok magukkal viszik a még életben hagyott utasok egy részét egy távoli barlangba, ahova persze követi őket.

A Hugo-díja jelölt Gabriel Hardman (Invisible Republic, Kinski) egymaga írta és rajzolta ezt a misztikus kis horrorsztorit, ami aztán az Image Comic égisze alatt jelent meg. Ahogy láthatjuk, a hagyományos(an szabályos) panelkezelés mellett gyakran használ izgalmasnak ható, tördelt és/vagy ferde képeket, ami feszültségérzetével egyértelműen narrálja a cselekmény aktuális tempóját. Sötét tónusú, árnyékokban gazdag szürkés-fekete színvilága szintén tökéletesen passzol a témaválasztáshoz, és bár a dialógusokat minimálisra szorította, részletgazdag képeink mindenért kárpótolnak.

Rövidsége ellenére nincsenek benne nagy megfejtések vagy óriási csattanók, de így is egy kiváló szórakoztatást nyújt a misztikumra és/vagy horror zsánerre éhes képregényes közönségnek, szóval megéri beszerezni. Elvégre nem mindennap olvashat az ember képregényt a hárpiákról!

Értékelés: 9/10

eyescream

Be the first to comment on "Belfry (2017)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.