Triassic World (2018)

Csak nem gondoltátok, hogy mindenki kedvenc mockbuster-gyárában a Tomb Invader (Tomb Raider) és az Atlantic Rim 2 (Pacifik Rim) után majd kihagynak olyan kecsegtető lehetőséget, mint a Jurassic World: Fallen Kingdom fillérekből összetákolt, szedett-vedett másolata?! Pedig bizony a lakossági hulladék-filmes ellátó Asylum ezúttal sem hazudtolta meg magát: J. A. Bayona egyébként is bőven középszerű produkciójából készített egy még pocsékabb és unalmasabb változatot, amiben néha azért feltűnnek a címszereplő dinoszauruszok.

Tudósok titkos laboratóriumi körülmények között az emberi szervek transzplantációjával kapcsolatos kísérleteket végeznek dinoszauruszokkal, de gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy a lombikból kitenyésztett lények előbb-utóbb megharagszanak rájuk, és kitörnek. Akkor pedig jön a futás és a sikoltozás…

A leginkább produceri tevékenységeket ellátó és olykor színészkedő Dylan Vox (Dead 7, Jersey Shore Shark Attack, Herkules: Feltámadás) filmje igazából se nem jobb, se nem rosszabb, mint más Asylum-istállóból származó mockbusterek többsége. Adott egy reszketeg lábakon álló sztorit – ez többé-kevésbé követi az eredeti művet -, amit gyenge színészi játékkal és röhejes dialógusokkal próbálnak megtámogatni, no meg persze vékony CGI-vel. Oké, ez utóbbi most egy fokkal elfogadhatóbbra sikerült, mint általában szokott. Ha valaki azonban naiv módon az eredeti mozi alapján parkban rohangáló dínókra meg epikus jurakori díszletre számít, azt sajnos ki kell ábrándítanom, ugyanis az egész cselekmény alatt nem kapunk mást, mint fémes folyosókon oda-vissza flangáló lényeket, akik különféle biztonsági ajtók betörésével és néhány kevésbé fontos szereplő likvidálásával próbálják meg élvezetesebbé tenni ezt az amúgy fárasztóan unalmas másfél órát.

Piros festék ezúttal akad bőven, meg rendkívül izgalmas dinoszaurusz-gyilkolás kézifúróval, többet szerintem nem is mesélek, mert aki hulladék-elvonásban szenved, az majd úgyis megnézi. A többieknek meg szimplán nem akarom elrontani ezzel a napját!

Értékelés: 3/10

eyescream

      

Be the first to comment on "Triassic World (2018)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.