Komor Zoltán – Húgycsőbalerina (2016)

Mint a hazánkban még csak bimbózni igyekvő bizarro fiction fanatikus rajongója mondhatom, hogy ennél betegebb Komor regényt még nem olvastam. Már pusztán groteszk és polgárpukkasztó címével is bőven utal arra, hogy egy mindenféle jó ízléssel megáldott szépirodalom-kedvelőnek miért nem feltétlenül ajánlott ez a mű, de aki bátor és elszánt, fittyen hány mindenféle kompromisszumra, és persze sutba dobja a komolyságot, az bizony betegre röhögve szórakozhat a bizarr altesti kalandokon!  

Apja balett-ellenes figyelmeztetésére fittyet hányva Csajkovszkij-rajongó főszereplő péniszébe egy apró méretű balett-táncosnő költözik, akivel csak az ejakulációk alkalmával találkozhat, de még így is hamar szerelembe esnek. A bajok akkor kezdődnek, amikor a táncoslány kérésére be akarja őt mutatni szüleinek, ám az ősök nem tudják mire vélni az ebédnél maszturbáló gyermeküket, és később feljelentik a rendőrségen szülő-molesztálásért. Csakhogy ekkorra már főszereplőnk neveli a húgycsővén át megszült Góliátot, vagyis a balett-táncosnő által megmentett sperma-gyermeküket

A húgycsőben éldegélő nőnemű egyedek ötlete szórványosan már a Nácik a dínók ellen című Tépő Donáttal közösen írt regényének kezdőjelenetében is felbukkan, itt viszont már egy teljes kötetet szentelt ennek a több mint bizarro-ba illő jelenségnek. Alig ötven oldalas, erősen tizennyolc karikás írásában szinte minden benne foglaltatik, ami a teljesen abszurd szituációk végeláthatatlan sorába illik, kezdve a vámpírhalak életmódjához hasonlító pénisz-parazitától – amely amellett, hogy állandó jelleggel vért szürcsöl, még önkényes módon szövetdarabkákat is kiharap az ember péniszének belsejéből -, a családi ebéd közbeni onanizáláson át, az újszülött sperma anyatejjel való szoptatásáig. Ha csupán egyetlen a velejéig aberrált jelenetet kellene kiemelni, akkor egyértelműen a már-már South Park-osan kifordított szülő-molesztálás miatt börtönbe került főhősünk elé térdelő apa mozzanatát mondanám… de tovább inkább nem is folytatom.

 

“A balerinámra gondolok. Arra, hogy ha most elélvezek, azzal feláldozom életem szerelmét, akinek apám torka lesz a végzete. Csak azért, hogy kijussak a dutyiból, és megmentsem a… fiunkat, a francba is! Kis balerinám vajon mit akarna? Feláldozná magát a gyerekünkért?”

Eddig is voltak már bőven bizarr dolgai Komornak, de ez a kisregény azt hiszem, minden eddigi próbálkozáson túltesz. Annyi, de annyi beteg szexuális és/vagy altesti aberrációból merítő ötletet zsúfolt bele, hogy tényleg csak a hardcore-közönségnek merem javasolni. De nekik aztán nagyon, haha!

A kötet ingyenesen elérhető: http://mek.oszk.hu/15200/15259/
Aki pedig lusta olvasni, annak itt a mű hangoskönyve: http://mek.oszk.hu/15600/15626/

Értékelés: 10/10

eyescream

Be the first to comment on "Komor Zoltán – Húgycsőbalerina (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.