The Meg (2018) (Meg – Az őscápa)

Mi az, cápa van benne, de nem horror?! De akár úgy is kezdhettem volna ezt a helyes kis felvezetőt, hogy vajon milyen műfajú filmre számíthatunk Bruce Willis 2.0… Jason Statham-mel a főszerepben?! Esetleg felvetődhet még egy igazi kemény diónak ígérkező kérdés: mikor láthatott utoljára a közönség egy valóban nagy költségvetésű, szórakoztató cápás filmet a hazai mozikban, ráadásul szinkronnal ellátva?! És egyébként is, egy ilyen produkció mi a fenét keresne az oldalunkon?!

Napjait éppen alkoholizmussal töltő mélytengeri speciális mentő Jonas Taylor-t felkéri régi cimborája, hogy ugyan segítsen már neki, és hozza fel a Mariana-árok legalján rekedt high-tech tengeralattjárót, ha másért nem, legalább mert az ex-felesége is benne van. Taylor a legutóbbi balul elsült akció után viszonylag hamar kötélnek áll, ám a mentés után nem sokkal rájönnek, hogy a tengeralattjárót megrongáló monstrum egy valójában kétmillió éve kihaltnak hitt óriáscápa, vagy közismertebb nevén MEGalodon. Ettől kezdve pedig megindul a vadászat a hatalmas dögre…

Azt már az előzetesből is sejteni lehetett, hogy a MEG annyira lesz horror, mint mondjuk anno a Deep Blue Sea, illetve ha arra mégiscsak ráaggatjuk a címkét, erre talán csak a legnagyobb jóindulattal lehetne. Persze, egy gigászi méretekkel rendelkező őskori megacápa a főszereplő meg akad benne egy-két (előre megsaccolható) halál, de igazából ez egy olyan már-már „családbarátnak” mondható blockbuster, ahol még a legutolsó vízbe esett kiskutyus is megmenekül, szóval no para. Jason Statham jelenléte nyilván predesztinálja az irreálisan látványos mélytengeri akció-orgiát, és található benne legalább annyi totálisan blőd baromság, mint az említett Deep Blue Sea-ben, viszont egyszer mindenféle károsodás nélkül megtekinthető. Főleg, ha a sok minősíthetetlen zs-kategóriás cápás hulladék után olyan minimális elvárásokkal ültök neki, mint például én.

Értékelés: 6/10

eyescream

     

Be the first to comment on "The Meg (2018) (Meg – Az őscápa)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.