Ouija Shark (2020)

Ezt a 2017-ben készült frenetikus cápás produkciót Brett Kelly (Raiders of the Lost Shark) rendező David A. Lloyd (Raiders of the Lost Shark, Jurassic Shark) zseniálisan megkonstruált forgatókönyvéből hozta össze. De azt már látatlanban tudni lehet róla, hogy méltó vetélytársa lehet a kultikus mélységekből előtüremkedő Sharknado-széria nyomán bizonyos időközönként szárba szökkenő, szárazföldi terepen riogató cápás-trash zsáner olyan kiválóságainak, mint például a Ghost Shark vagy a House Shark.

Egy csapatnyi unatkozó csaj a délutáni nagy semmittevés közepén az egyik szereplő által egy elhagyatott tó vízében talált vadonatúj ouija tábla segítségével megidéz egy ősi emberevő cápát, amely egy brutálisan igénytelen effekt keretében szabadul a világukba. Előbb egy erdőben kiránduló párra támad rá a szellemcápa, majd lépcsőházban harapdál össze egy zsernyákot, végül elkezdi őket is egyesével levadászni. Szerencsére egy okkult arc megsejti a hologram-cápa jelenlétét, és elképesztően röhejes jelenetek során egy jósnő segítségével átkerül a szellemvilágba, ahol megpróbál megküzdeni a ragadozóval…

Miért nem csodálkozom azon a tényen, hogy a filmben szereplő emberkék életükben nem játszottak még ezen kívül más egyéb produkciókban?! Blőd párbeszédekkel és nemlétező színészi játékkal,  valamint a semmitmondó jelenetek indokolatlanul hosszú ideig tartó elnyújtásával egy olyan fergetegesen igénytelen kombinációt sikerült létrehozniuk az alkotóknak, hogy gyakorlatilag bárki utánuk tudná csinálni a barátaival, és még csak meg se kéne erőltetniük magukat. Na jó, hazudtam, mert a kékes kontúrjával természetfelettiséget sugalló, és magából amúgy röfögő hangot hallató néha odavetített gumicápa elkészítéséhez azért kellett némi szakmaiság.

Továbbá azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy amikor a cápa valakit elkap, azt úgy oldották meg egészen olcsón, hogy hirtelen egyszerre tűnik el az állat az áldozatával együtt egy gyors vágásban  – hát nem briliáns?! Mivel a ’comedy’ szócska nem szerepel az iMDb tagjai között, a horror jelzőre pedig egy fához csapott piros folyadékkal leöntött műkézen kívül nem sok minden utal, így azt hiszem egyértelmű, hogy csakis a fanatikus trash-hívőket merem megnézésre biztatni, haha!

Értékelés: 2/10

eyescream

      

Be the first to comment on "Ouija Shark (2020)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.