Konga TNT (2020)

A King Kong unalomig ismételt receptjét majmoló produkciót a kanadai Brett Kelly – többek között olyan kiváló alkotások művészileg elismert rendezője, mint a Raiders of the Lost Shark, Ouija Shark vagy a Jurassic Shark – próbálta elkomolytalankodni. Plüssmajom és a filléres gorillajelmez jegyében lehetünk szemtanúi egy kegyelmet nem ismerő, hihetetlenül amatőr hetven perces házi videónak, erősen fárasztást célzó szórakoztató jelleggel.

Egy embert láthatunk rózsaszín gumimaszkkal a fején, amint földönkívüli űrhajóját vezetve egy kilencvenes évekre jellemző CGI-animációban a Földünkre zuhan. Utána teszünk egy kisebbfajta kitérőt egy Indiana Jones hasonmással, akit egy erdőben (vagy talán dzsungelben?) tigrismintás bikinibe öltözött amazonok ejtenek foglyul, de aztán megszökik.

A földönkívüli űrhajóból származó anyagot egy gorillába fecskendezik be, majd ő is megszökik a szupertitkos katonai laborból. A kézzel mozgatott imádnivaló plüssgorilla aztán hamar összecimbizik két kertvárosi kisgyerekkel – ezt zenés montázsok bizonyítják, ahogy már a mozifilmekben ez lenni szokott. De mielőtt örökre barátok maradnának, elkezd gigantikus méretűre megnőni. Ekkor már egy pacák ölti magára a gorillajelmezt, és járkál mindenfele az odavetített háttér előtt. Legyen az erdei környezet, családi házas környék vagy éppen felhőkarcolókkal teli nagyváros. A játékidő dramaturgiai csúcspontján jön a katonaság, és nemzetbiztonsági érdeknek minősítve az eseményt, fegyverkezésre kerül a sor. Óriási gorillánk a sok lövöldözéstől egyszerűen összemegy, mint valami lufi és újra plüssmajommá változik, amit a szendvicsnek és rendőrnek öltözött gyerekek hazavisznek, és megint önfeledten játszanak vele.

Iszonyatos és borzasztó CGI, röhejes odavetítések, követhetetlen vágások és szerepükben teljesen esetlen szereplők – szerencsére a Konga TNT-ben semmit nem kell komolyan venni, mert egyáltalán nem gondolták mindezt igaziból. Mindehhez az amatőr videós színvonalon összeollózott igénytelenséghez egy-két gyengébb minőségű régi katonai, illetve légi felvételt is felhasználtak – gondolom, hogy hitelesebb legyen. Komikus szituációkat vázoló jelenetek egyébként majom nélkül is eléggé büntetik a szemünket. Ehhez jön még hozzá a csökkent értelmű óriásgorillánk, mely még egy szélsárkánynak is örülni tud. Ráadásul, amikor rakétákkal lőnek rá, mint hihetetlen nagy fenyegetés, ő csak idétlen táncolásba kezd. Vigyázat, megtekintése minimum krónikus agysorvadáshoz vezethet!

Értékelés: 2/10

eyescream

Be the first to comment on "Konga TNT (2020)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.