Nobody Sleeps in the Woods Tonight 2 ((W lesie dzis nie zasnie nikt 2)) (2021) (Éber erdő 2)

Két éve mutatta be a Netflix ennek a lengyel slashernek az első részét, amely kicsit sarkítva akár még egy Wrong Turn átirat is lehetne, most pedig itt a folytatása. A történetben pontosan ott veszik fel a fonalat, ahol az első fejezet véget ért, azonban a folytatás véres és belezős mivolta ellenére is sokkal inkább átmegy egy morbid humorral gazdagított személyes drámába, melynek helyszíne már nem feltétlenül erdő-függő…

A Nobody Sleeps in the Woods Tonight első részében ugye a technológiafüggő tábor tinédzser-állományát megtámadta egy űrből érkező meteorit gonosz anyaga, pontosabban vérszomjas mutánssá változtatott néhány helyi falusit, és azok rendeztek vérfürdőt. A film egyetlen túlélője, bizonyos Zosia, valamint a két mutáns ikerpár a filmünk elején éppen a börtönben csücsül, azonban a rendőrparancsnok szerint nem stimmel a vallomása, ezért visszaviszi a lányt a táborba. Ott pedig sajnálatos módon egy eddig fel nem fedezett meteoritdarabkából kiszivárgó cucc jól megfertőzi. Főszereplőnk a minden téren lúzer közrendőr Adam, valamint a mutatós Wanessa két másik társukkal szintén kimennek a táborba, ott pedig újra kezdetét veszi a gyilok.

Az első filmet jegyző Bartosz M. Kowalski itt szintén rendezői és forgatókönyvíró kreditben jelenik meg, és vele együtt visszatér néhány, az első részből ismerős karakter is. Mint például az öregecske prosti, illetve a tábor nem éppen karizmatikus vezetője. A játékidő kétharmadáig gyakorlatilag egy hasonló szörnyes slasherrel találjuk magunkat szemben, mint az elődje volt – csak éppen már tudjuk, milyen entitás az elkövető (lásd: megfertőzött lány). A maradék egyharmadban viszont a film minden előzetes jel nélkül átcsap egyfajta morbid humorban gazdag dagonyázásba SPOILER amikor szerencsétlen fiú rájön, hogy szörnyek lenni valójában elég buli SPOILER, majd pedig egy drámai véget kanyarintanak mindehhez. Szóval elég nagy váltás lesz a megszokott, vicceskedő hangulatú szörnyes etaphoz képest.

A horror faktor egyébként a produkcióhoz képest rendben van. Akad önhibából történő kézcsonkolás, fejletépés, több alkalommal láthatunk belezéseket, szinte tapicskolunk a zsigerekben, de láthatunk még csáppal való fertőzéses jelenetet. A maszkolás tekintetében hasonló, mint az elődje, a CGI-nél néha azért kilóg a lóláb.

Aki látta a Nobody Sleeps in the Woods Tonight első részét, és tetszett neki, az nyugodtan folytathatja; aki pedig még nem, de kedvet kapott egy humoros, belezésben gazdag slasherhez, esetleg szeretné megtekinteni kelésekkel borított szörnyek szexuális aktusát, az is tehet vele egy próbát.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Nobody Sleeps in the Woods Tonight 2 ((W lesie dzis nie zasnie nikt 2)) (2021) (Éber erdő 2)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.