Komor Zoltán: Bélféreg hentai (2024)

Ha a közelmúltban kiadott Magyalország nevű kisregényt nem számoljuk, amely aztán később The Radiator Boy and The Holly Country név alatt a tengerentúlon is megjelent, Komor Zoltánnak legutóbb 2020-ban jelent meg rövid prózákat tartalmazó gyűjteményes kiadványa (Kaparós punci és mellbimbós kólaautomata), ezért már szinte tűkön ülve vártuk az újabb adag bizarro fiction válogatást.

Ha nem mond semmit a szerző neve, akkor szerintem előbb olvasd el ezt a korábban vele készült interjút, hogy némiképpen képben legyél a munkásságát illetően. Vagy legyen inkább meglepetés, ahogy gondolod. 

A kötet fülszövege egyébként rendkívül lényegretörően összefoglalja, hogy mit is olvashatunk ebben az alig százoldalas (ám a koncepció okán brutálisan tömény!), ingyenesen letölthető kiadványban. A szokásostól eltérően a kötet ezúttal a Red Zone magánkiadó gondozásában jelent meg.

Talán ​arra gondolsz, jó ötlet nőket molesztálni a buszon a gatyádból kicsüngő több méteres bélgilisztával, vagy magadévá tenni egy, a szélvédőn szétkenődött őzet (az állatot elgázoló autóval egyetemben), esetleg azt az óriási megtermékenyítetlen petesejtet, aki a fiad is lehetett volna, ám most titokban főispán. Vagy netalán egy vödör csigát… Az anyaföldet… Esetleg a minden férfit heteroszexuálissá változtató, meleg pornó DVD-ből sodort vaginát. Nos, ez a kötet nem fog lebeszélni egyikről sem, de felhívja rá a figyelmet, hogy bizony működik a karma, és ha engedsz a vágyaidnak, könnyen a hullaházban köthetsz ki, ahol egy egészen intim fenékből fenékbe szerelmi aktus vár rád egy idős férfi porhüvelyével, de az is lehet, hogy egy pedofil ipsékből hegesztett buszon találod magad, esetleg zsíros állással kínál meg az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ne zavarjon meg senkit a gyűjteményben helyet kapó rövidprózák kilométeres címe, hiszen azok gyakorlatilag kimaxolják a kortárs bulváros címadás kvintesszenciáját, másrészt pedig nomen est omen módon nem bíznak semmit a véletlenre. A bizarro fiction jegyében született írásokban rendre a magyar politikai élet közszereplői, illetve az országunk társadalmi, gazdasági, kulturális életét érintő események bukkannak fel, mint kiváltó (trigger) tényezők, és a szerző zseniálisan bizarr/groteszk fantáziájának köszönhetően pedig ezeket gondolja tovább valami egészen elképesztően beteg (és persze iszonyatosan humoros) konstellációkban. Korlenyomat, ha úgy tetszik, egy igazán egyedi tálalásban. A kötet egyes írásaiban felbukkannak a covid-járvány mellékhatásai, a nemváltással kapcsolatos nemzeti stratégia, illetve az éppen hogy elkezdődött orosz-ukrán háború – ezekre mind-mind reagál a szerző a maga sajátos stílusában.

Az erőteljesen szexuális felhangú kötet 25 rövidprózát tartalmaz, és ahogy korrekten megfogalmazzák: „a könyv nem öncélú, hanem közhasznú szexualitást tartalmaz, fóliára nincs szükség”. Ha tehát eleve a bizarro fiction és/vagy Komor Zoli rajongója vagy már régóta, akkor nem is kérdés, hogy mielőbb beszerzed, ha pedig ezek után nem akarod megismerni Komor Zoli munkásságát, akkor az a te problémád. De én a helyedben adnék neki egy esélyt, csak úgy mondom. Bélféreg hentait minden valamire való háztartásba, yeaH!

A kötet ingyenesen elérhető a Red Zone kiadó honlapjáról ITT!

Értékelés: 10/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Komor Zoltán: Bélféreg hentai (2024)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.