Night Of The Living Jews (2008)

njl_thumbAmikor nem vagyok éppen részeg, rendkívül fontos dolognak tartom az egyensúlyt, horrorfilmek esetében meg aztán főleg. Vámpírok vs. emberek, vérfarkasok kontra vámpírok, és persze ne feledkezzünk meg az élőhalottas akciókról sem! Ha már a pihent agyú alkotók kitalálták a náci zombik rendkívül bizarr árukapcsolását, hanyagság lenne a másik felet kihagyni a szórásból, tehát most következnek a zsidó zombik! Élőhalottas filmekben az a jó (vagy éppen rossz), hogy ugyanazt az ősrégi poén ezerszer el lehet sütni, mindig más formában – rövidfilmünk erre kiváló példa.

Átlag amerikai mintacsalád éppen vacsorához készülődik, amikor kaparásznak az ablakon, majd betámadják őket a zsidó zombik! Közös erővel sikerül elhárítani az első behatolót, de a bent maradt, letépett pajesza fura hangok kíséretében életre kel, és belemászik a fiú szájába, ily roppant furmányos módon megfertőzve őt. No de nem kell aggódnunk, mert filmünk felénél John Deere traktorral bedöcög hősünk! Az ifjú titán pár mondatban ledarálja, a lényeget: őrült náci tudósok kifejlesztettek egy vírust a zsidók ellen, ami aztán rosszul sült el, és csupán egyetlen szer létezik ellenük, a nem-kóser kaja. Mondanom sem kell, hogy egész véletlenül akad a háznál egy feláldozható disznajuk. Nem is késlekednek sokat: a levágott disznófejjel egyből ártalmatlanítják az első támadás idején megmart, s mostanra szörnyű pajeszt növesztett, és bezsidó-zombult családapát, a megfertőzött kissrácot meg bevágják a pincébe. Ezután nincs más hátra, mint a disznóvérbe áztatott szúró-, és vágófegyverekkel, valamint disznóhúsos szenyókkal felfegyverkezve kitörjenek a házból. Az a rész különösen betegre sikerült, amikor hentelik a zsidókat, alatta meg valami klezmer szól, muhaha! Vége persze happy end, némi sejthető poénnal…

njl_2

Rögtön első gondolatom a kisfilmmel kapcsolatban: mintha egy jóval igényesebben elkészített Bakter Rider köszönne vissza, horror körítésben, megannyi klisével. Jók a képek, jó a zene, viszont a „színészek” közül már nem mindenkiről mondható el ez a jelző. Az összes ismert zsidós közhelyet felhasználják annak érdekében, hogy teljesen abszurd hangulatot idézzenek elő, nagyjátékfilmként viszont már nem biztos, hogy megállná a helyét.

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Night Of The Living Jews (2008)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .