Blood Scarab (2007)

bloodscarab_thumbMég a legvadabb rémálmom során sem tudnám összehozni a szűzlány-mészáros Báthory Erzsébet alakját egy összeaszott egyiptomi múmiával, az meg főleg elképzelhetetlen számomra, hogy ez a meeting egy amerikai városban történjen, és mindezen események eredendő momentumaként Dracula pajtás tegye vérszívóvá, és nem mellesleg nejévé az említett grófnőt…

Bizonyos Donald F. Glut forgatókönyvíró-rendezőnek azonban (nyilván a Hammer-hagyományokat követve) ezt egy cseppet sem esett nehezére abszolválni, így egy másfél órás messzi elkerülendő elmeökörség született, amitől nektek is jobb, ha távol tartjátok magatokat.

bloodscarab_1

Dracula mint minden nap, most is szokásos hobbijának hódol: pucér csajokat nézeget az ablakon át. (Arra nem jöttem még rá, hogy annak a sunának, aki barátnőjéről éppen aktot fest, miért kell szintén tökmeztelennek lennie – tudom, filmes szabadság meg ilyenek.) Hajnalban hű szolgálja Renfield hozza is a cadillac-et, ahogy már Amerikában egy vámpírnak kijár, de sajna Dracula elkésik, és még a koporsóba érkezés előtt szénné ég a napon, amit egy abszolút röhejes CGI képében tárnak elénk. Renfield teljesen kivan, hogy nem parancsolhatnak neki, de szerencsére ekkor jön a képbe a felettébb szexuális kisugárzású Báthory Erzsébet, aki pár perc múlva már fedetlen keblekkel csap le következő, Mina nevű áldozatára. (Külön érdemes figyelni a megigézéses részeket: ilyenkor hol a potenciális vérbázis, hol meg Báthory homlokára fókuszál profánul a kamera, szóval elég mókás!) Kivégzése pedig mi sem egyszerűbb: csöcsön harapja a csajt, majd később a kastélyába citálja, hogy neki szolgáljon. Báthory eléggé nagyravágyó természet, és egy idő után megunja, hogy csak éjjel vadászhat, ezért elküldi Renfieldet a legközelebbi könyvtárba, hogy olvasson már utána, hogyan mehetne a napfényre. A szolga az egyik kódexbe talál is egy ide vágó passzust, miszerint egy ősrégi múmiát (!) kell szerezniük, az majd megoldja a problémát. Előbb egy múzeumba megy Renfield múmia-lesőbe, de miután megtudja, hogy onnét nemrégiben eltűnt a természetfölötti tulajdonságokkal rendelkező egyed, Báthory szerzi be a kívánt gyolcs-megoldást. Némi kódexből idézés, aztán a múmia egy szellem-csaj meg két csöcsös udvarhölgy társaságában elmondja az utasítást: keríts három ártatlan sunát, és smárold le őket, ezáltal nappal sem fogsz hamuvá égni. Báthory nem teketóriázik, gyorsan három egyedet csöcsön harap, és smárolás útján kiszívja az életenergiájukat, ily módon sebezhetetlenné válik. Renfield-et is megpróbálja eltenni láb alól, de ő másodszor is megidézi a múmiát, hogy tegyen valamit a gonosz grófnő ellen. Végső nagy csatajelenetben az egész képernyő durván pirosra vált meg villámok cikáznak, ezzel is mutatva a grófnő őrületes hatalmát, végül Renfield a leamortizált múmiánk egyik leszakadt kezével szúrja hasba Erzsébetet, aki nem szívesen, de elhalálozik. Hurrá!

bloodscarab_2

Annyit mondok, hogy a percenként felvillanó (feltehetően pornószínésznőkhöz tartozó) csöcsök az egyetlen dolog, amiért érdemes lenne megnézni, de hosszabb távon még azokért is kár másfél órát pazarolni erre a förmedvényre. Olyan orbitális hülyeségekről meg nem is beszélek, mint amikor Renfield eltemeti a grófot, és a sírkövén az áll: VLAD DRACULA (még véletlenül sem Vlad Tepes vagy Vlad Dracul). Apropó, Renfield: mért néz ki szegény csicska úgy, mintha egy random wuxia filmből szabadult volna?? Nem hiába kapta az iMDb-n a kitűnő 1.9-es pontszámot ez a hulladék, szóval óvakodjatok tőle!

Értékelés: 4/10

eyescream

1 Comment on "Blood Scarab (2007)"

  1. Hány film alapulhat Báthory Erzsébeten? Én is nemrég néztem egy hasonló témájút, a Countess Draculát, azzal a jelentős különbséggel, hogy az egy Hammer-féle klasszikus.

    A sztori meg valami óriási baromság. De pont ezért szeretjük mi az ilyen filmeket is. Mert szeretjük őket. Vagy nem?

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .