Bless the Child (2000) (Áldott a gyermek)

Az anyaság, a vallás és a Jó meg a Rossz örök harca mindig aktuális témáknak számítanak. De nemcsak a sima filmekben, hanem a horrorokban is! Anyaság – Aliens, vallás – Ómen, Jó és Rossz harca – gyakorlatilag bármelyik ijesztgetős mű. De ha a három együtt van, hozzá néhány ismert arccal, egy tehetséges rendező kezében, akkor még valami jó is kisülhet belőle – jó alatt egy izgalmas természetfeletti horror/thrillert értek! És hogy igaz-e ez az Áldott a gyermekre? Katt a Bővebben…-re és kiderül!

Maggie-re (Kim Basinger) rászakad a felelősség terhe, mikor drogos húga otthagyja nála újszülött kislányát és lelép. Egy évvel később kiderül, hogy a kis Cody autista… Hat éves korára a vörös hajú leányzó már egészen szépen fejlődik, „betegsége” dacára, ráadásul különös események történnek körülötte. A várost pedig egy gyermeket ölő sorozatgyilkos szekta tartja rettegésben, az összes áldozat ugyanazon a napon született: 1993. december 16-án. Ez pedig Cody születésnapja is, és nem elég, hogy itt ez a rejtélyes veszedelem, még a rég nem látott igazi anya is visszatér, újdonsült vallásalapító férjével és magukhoz akarják venni a gyermeket. Maggie elkeseredett harcba kezd kis védencéért, amiben egy vallásos FBI-ügynök és egy a szekta karmaiból szabadulni akaró lány (Christina Ricci) segítik. De elég lesz ennyi, ha az ellenfél maga a gonosz?

Christina Ricci miatt néztem meg, de ő csak mellékszereplő – igaz, fontos a történet szempontjából. A már említett témák együttes jelenléte miatt láthatunk néhány démont, angyalt, meg az őket segítő/hátráltató embereket. A kislány nagyon aranyos, ezért könnyű szurkolni érte; Basinger játéka is jó; a főgonoszt játszó fickó is remekül alakított. Ismertebb arc még Ian Holm, a rendező pedig a Rémálom az Elm utcában 3-at is dirigáló Chuck Russell volt. A sztori izgalmas, a megvalósítás sem rossz, de valahogy az egész sántít. Nem tudom igazán megfogalmazni, de valami hiányzik… Mégis azt mondom, elviselhető film, de inkább természetfelettivel átitatott thriller, mint horror – a véresebb részek legtöbbjét ugyanis nem mutatják, csak utalnak rájuk. A téma miatt viszont mindig is aktuális marad, és a látványvilága még ma is megállja a helyét, csodálom, hogy hat éve nem volt a tvben…

értékelés: 6/10

tvshaman

3 Comments on "Bless the Child (2000) (Áldott a gyermek)"

  1. Én 1993. december 16-án születtem

  2. Unalmas film volt ahogy vissza emlékszem rá

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .