Leprechaun 2 (1994) (Gyilkos kobold 2)

Elsőre blikkre nem gondoltam, hogy ennyire szórakoztató figura ez a kis zöld öltönyös rút törpe… bocs: kobold, de rögtön az első epizód szemrevételezése után úgy döntöttem, átrágom magam az egész Leprechaun szérián, és egy-két gyengébb pillanatot (meg egy kirívóan szar negyedik részt) leszámítva nem is csalódtam. Pont azt kaptam, amire számítottam: szórakoztató tanmesét egy zsugori, ám büntiosztásban annál kreatívabb kiskrapekről és az emberi kapzsiság veszélyeiről. Avagy tökmindegy milyen ronda vagy, legyen kellően gonosz humorod, és ha egyszer filmet csinálnak rólad, egy néződ már tuti akad! 😉 Ja, és soha, de soha ne nyúld le egy kobold aranyát!

Ebben az epizódban szegény koboldunknak kereken ezredik szülinapján meghiúsulnak házassággal kapcsolatos tervei, így újabb ezer évet kell várnia míg újfent aktuális lesz a dolog. Napjainkban jött el épp az idő, és már a kiszemelt is megvan: annak idején a férfinak, aki miatt anno nem jött össze a lagzi (és akinek a lánya lett volna a ‘boldog’ ara), a kobold esküt tett, hogy feleségét csakazértis az ő leszármazottai közül fogja választani. Ámde időközben a család írföldről Los Angelesbe költözött, így az apró emberke is áttette székhelyét a tenger túloldalára. A bonyodalmak akkor kezdődnek, mikor elrabolja és otthonába (barlangjába) cipeli a lányt, de még mielőtt beteljesülhetne a nász, elindul visszaszerezni azt az egy aranytallért, ami egész véletlenül a lány barátjához került. Apropó, a barát. Kobold koma miután lenyúlta egy csöves aranyfogát, a kiscsaj egyik kérőjével otromba tréfát űz, melynek szenvedő alanya ahelyett, hogy a csajnak benyalna, leginkább jól benyalja a rávetített képzelt képet, a csajszi villant, aztán a penge villant, de mire a srác észbe kapna, magát azon kapja, hogy nincsen arca! Ha-ha-ha! …Bocs a rémes-rímességért, asszem megfertőzött a kis rohadék 😀 Lényeg a lényeg, hogy a barátot gyanusítják, mondván féltékenységből hentelte le azt a nyüzügét. Ő meg mindeközben ugye a csaját próbálja visszaszerezni avagy visszacserélni. Ámde a kobold az kobold, és mint olyan, nem alkuszik, leginkább csak elveszi, ami kell neki, spec a spiné meg della IS. Hiába gyűrik le csalással ivóversenyben, hiába csalják fondorlattal egy öntötvas széfbe, ahogy minden egyéb ugyanígy hiábavaló, mint mondottam, a kobold az kobold.

És mint olyan, szívós fajta, de ugye hálivúd nem engedi, hogy a gonosz győzzön, így előre borítékolható, hogy a kis kópé a végén úgyis visszamegy oda, ahonnan jött… …ettől függetlenül nekem nem sül ki a szemem, amiért végig a zöld emberkének szurkoltam! 😀 A többi (fő)szereplő, a suhanc kölyök, annak iszákos öreg nevelőfaterje, meg a srác szöszke barátnője, meg amúgy mindenki más csak azért vannak, hogy Warwick Davis Leprechaunnak öltözve tudjon kit kergetni meg gyilkolászni, mert ez a kis krapek zseniálisan hozza a figurát, mondjuk nem is csodálom, karrierje során megszámlálhatatlanszor alakított már törpét, manót, koboldot meg egyéb hasonló szerzetet Hófehérkétől Narniáig, Gullivertől Harry Potterig, egyébként filmes pályafutását Ewokként kezdte a Jedi visszatérben, na erre varrjatok gombot! 😀 Ám itt végre kiélhette sötét oldalát is, amint tette ezt ezidáig hat részen keresztül, és e második egyike a sorozat (leg)jobb epizódjainak.

Játék: számoljátok össze, hányszor fordul elő a szövegben a kobold szó. A helyes megfejtők között kisorsolunk egy szép nagy zöld(esbarna) lóherét! (Nem, nem négy levelűt…) 😀

6,5/10

phobic23

3 Comments on "Leprechaun 2 (1994) (Gyilkos kobold 2)"

  1. jó kis film lenne he meg lehetne nézni

  2. LOL. Hát ez nagyon jó film, szerintem ez az egyik legjobb része a Leprechaun-nak.
    Bár nekem még a 3. rész is bejön, de ez..

    Oh, és még valami:
    Nagyon szeretem ezeket a történet leírásokat olvasni. Nem tudom ki írja ezeket, de az kap tőlem mindjárt egy gratulációt. 5/5 pont! 😀

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .