The Wasp Woman (1959)

Wasp Woman (1960)A B-filmek koronázatlan királya, Roger Corman majd’ 400 filmet jegyez producerként, és vagy hatvan alkotásban rendezőként is csillogtatta éktelen tehetségét. A Little Shop Of Horrors eredeti, 1960-ban készült változatát 2 nap alatt sikerült leforgatnia, amely tény sokat elárul profizmusáról és igényességéről (máig ezen film tartja a rekordot a legkevesebb idő alatt leforgatott egész estés mozi kategóriában). Wasp Woman című természetfeletti sci-fi thrillerére sem szánhatott többet egy hétnél, amely egy hétben valószínüleg a forgatókönyv megírása, a casting, és az utómunkálatok is benne foglaltattak. Vajon Roger Corman egy szadista perverz, aki élvezi ha filmjeivel agyalapimirigy-bénulást okoz a közönségének? Vagy az ufók kényszerítették, hogy a világra szabadítsa ezt a szörnyeteget? Nem tudom, de ha már egyszer megtette, itt az ideje hogy a kedves Harvester olvasóknak is bemutassam a filmtörténelem egyik leggyérebb (vég)termékét…

Janet Starlin egy kozmetikai cég arca és igazgatója. Állása azonban veszélybe kerül, mert mint minden ember, ő is öregedésnek indult, s gyönyörű bőre sokat vesztett régi fényéből. A hiú ex-szépség azonban nem törődik bele eme természetes biológiai folyamatba, hanem egy tudós haverja segítségével kutat olyan szérum után, aminek a segítségével visszakaphatja fiatalságát. A tudós méhekből kinyert zselével oltja be Janetet, aki látványos fiatalodásnak indul, ám kezdeti lelkesedését megtöri azon tény, hogy néha vérszomjas méh-szörnnyé változik, és megöl pár embert. A cégénél történő halálesetek gyanússá válnak a rendőrségnek, és alapos nyomozás után eljutnak Janet-hez, akit épp méh-szörnyként kapnak rajta, így egy üveg karbolsavat ráhajítva meg is semmisítik.

Wasp Woman (1960)

A film 73 percéből mindössze kb. 7 másodpecig csodálhatjuk a méhszörnnyé változott Janet Starlint. A képek közt látható a film impozáns plakátja, amelyen egy darázstestű-emberfejű kreatúra látható: a filmben pont fordítva történik a dolog, Janet egy embertestű-gumimaszkos szörnnyé “változik” át. Az utolsó 3 percet leszámítva totál unalom, és sajnos a film végén se jön semmi érdekes, csak egy nő rohangál légymaszkkal a fején, nagyon szánalom. Messziről kerülendő!!!

értékelés:  1/10

Yoko Homo

Be the first to comment on "The Wasp Woman (1959)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .