Outpost II: Black Sun (2012) (A helyőrség: Fekete nap)

Ha még nincs tele a hócipőtök a műfajt mostanság uraló (vagy talán kreatív ötletek híján újból felkapott), nácikat középpontba állító trash-hullámtól, akkor a fergetegesen elmebajos 25. Birodalom mellett itt egy újabb idei, minden ízében borzalmas darab, amit nemrég szintén a Helloween Night Festen sikerült megtekintenem.

Előző részről régebben már beszámolt phobic kolléga, úgyhogy, ha lehet, arról nem nyilatkoznék, helyette megpróbálom vázolni a meglehetősen ingerszegénynek tűnő folytatást, mely színvonalban ugyanazt az egyszer nézhető – kvázi abszolút felejthető -, komor és háborús hangulatot próbálja hozni, mint elődje.

Lena-nak egy öregek otthonába egy ex-nácitól sikerül bizonyos információkat kicsikarnia egy titkos szuperprojektről, aki rögtön ezután kiszenved, a csaj pedig vagányul elindul a forró nyomon. Útközben szövetkezik egy Wallace nevű arccal – aki ha emlékezetem nem csal, – szintén hasonló náci kísérletek után kutat. Egy bizonyos német bázist nem akarózik bevenni a NATO katonáknak, ráadásul a környéken fura köd üti fel a fejét, mely nagy valószínűséggel felelős lehet a náci katonákat halhatatlanságáért – mindketten ide igyekeznek. Később kapnak a nyakukba pár zsoldost, akik nem bizonyulnak hosszú életűeknek, még úgy sem, hogy egy darabon sikerül hatástalanítani a ködöt, ezáltal kinyírni pár nácit. Film vége felé természetesen roppant furmányos módon behatolnak a bázisra, hatástalanítani próbálják az ominózus ködöt gerjesztő szerkezetet (öregem, micsoda szenvedést láthatunk ezen jelenetek alatt!!), és persze a film elején keresett háborús bűnös Klauser-t is meglelik. Végén még kapunk egy frenetikus csavart, csak hogy jöjjön egy harmadik rész…

Annyiszor ellőtték már a Hitler okkultizmushoz fűződő feltétlen rajongását, hogy habár érdekes tematikának mutatkozik, kezdem baromira unni a Birodalommal egybekapcsolt természetfölötti  és/vagy horrorisztikus jelenségek filmre vitelét. És amúgy is már egy ordas nagy közhellyé vált. Ha legalább valami izgalmas, kevésbé klisémentes ötletre épült volna, vagy ne ennyire döcögve nyúltak volna az unalmas percek a kiszámítható fordulatok között, még azt mondom, megnéznék újra egy ilyesmivel foglalkozó mozit. Így viszont egy jó darabig jegelem e témát.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Outpost II: Black Sun (2012) (A helyőrség: Fekete nap)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .