The Gravedancers (2006)

After Dark Horrorfest. Szerintem az oldal olvasóinak nem kell bemutatni, mit is takar ez a három szó így egyben. Ugye? Jó, mert én most nem is fogom. 🙂 Akinek meg hiányosak az ismeretei ezügyben, az ne legyen rest, nézzen utána, mert ezen címke alatt jópár horror-csemege fellelhető az arra éhező fanatikusoknak. Ezúttal a 2006-os kínálatból ajánlok nektek egy sírgyalázós-szellemes-kísértős darabot. Nos, akkor nézzük is.

Sid, Harris és Kira az egyetemen sülve-főve együtt lógtak, azóta eltelt jópár év, ám most újra találkoznak egy közös barátjuk sajnálatos elhalálozása okán. A temetés után a régi idők emlékére eliszogatnak, sztorizgatnak, ahogy az lenni szokott, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve éjnek évadján a mulatozás helyszínét átteszik a temetőbe. Sid egy furcsa levelet talál közös barátjuk sírján, melyet egy fejfa tetején állva fennhangon fel is olvas természetesen, majd ájulásig tartó tivornyába fognak ott, a sírok között és a sírokon egyaránt.

Ettől kezdve furcsa dolgok történnek embereinkkel, mindhárman megkapják a maguk felbőszített kísértetét; Sidet egy piromániás kissrác, Harrist pedig egy féltékeny baltásgyilkos némber lelke zaklatja, míg Kirát egy elvetemült szadoista őrült szelleme kísérti, kinek sírján össz-vissz nagyjából annyi szerepel: “csakhogy megszabadultunk tőle”. Az attrocitások napról-napra durvábbak és kegyetlenebbek, így pórul járt barátaink felkeresnek pár specialistát, akik megnyugtatják őket, hogy hacsak nem temetik újra a hullákat azon rendje és módja szerint, nem biztos, hogy kell már hosszútávra tervezniük, és még ez sem garancia, hogy nem harapnak fűbe idő előtt…

A film elején jobbhíján az eldurrogtatott kliséket számoltam, semmi érdemleges, a kiszámítható, egyszerű és szinte unalmas felvezetésből egész másra számítottam, mint ami aztán lett belőle; hál’ az égnek a végére egy kicsit elvetemült a szellemeskedés s némi izgalom, pörgés is került a levesbe, bár még így sem mondanám egyedinek a végeredményt. Mondjuk úgy, egy korrekt közepes. Kiváltképp tetszettek a megidézett szellemek maszkjai, az egyikről egy pillanatra a Pumpkinhead pofája ugrott be, mindenesetre ezekért jár egy pirospont.

5/10

phobic23

Be the first to comment on "The Gravedancers (2006)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .