Hell Comes to Frogtown (1988) (Békaváros)

hellfrog_thumbPoszt-apokaliptikus történetünk a nukleáris és biológiai csapások utáni USA-ban játszódik, ahol a vezetést a nők ragadták magukhoz, és ha ez még nem lenne elég, az emberi faj durván a kihalás szélére került. Ezért aztán nem véletlenül élvez prioritást a szaporodás szempontjából roppant fontos termékeny női egyedek védelmezése, szinte bármi áron. Hulljanak hát a mutánsok!

Filmünk főszerelője Sam Hell nevet viselő fazon (innen a cím), aki két nővel az oldalán – egyik egy állig felfegyverzett harcos amazon, másik pedig egy amolyan nővérkeszerű felügyelőnő – egy cuki rózsaszín kocsival vág neki a pusztaságnak. Küldetésük nem más, minthogy a mutánsokban tobzódó Békaváros nevű fura helyről elhozzanak néhány, ott raboskodó, a békák által szex-rabszolgaként tartott leányzót. Sam nem igazán bírja a kötöttségeket, ezért útközben párszor meg is szökik, de az ágyékára kötött sokkoló valahogy mindig visszakényszeríti a csajokhoz. Ha már nem szökhet el, meg akarja őket fektetni, de ez sem jön össze az előbb magyarázott okokból. Így marad a duzzogás.

hellfrog_1

Az amazont kint hagyják a kocsinál, nővérkét pedig a hatás kedvéért láncra veri, így sétálnak be Békavárosba. Ott kapásból találkozik egy öreg pajtásával, valamint egy táncoló béka-hölgyeménnyel, aki valójában az emberek beépített ügynöke, nem sokra rá viszont egy félszemű varangy leüti, és elrabolja tőle a nőcit. Míg a fő béka rabságban tartja és szolgálóival kicsinosíttatja a csajt, addig Samet megkínozzák, szerencsére a béka-hölgy a segítségére siet, viszont a harcban ő is elesik. Ezután némi trükk segítségével megmenti a csajt, és persze a fogságban tartott egyéb nőneműek is jönnek velük, de a főbéka ezt nem hagyja annyiban. Embereivel utána erednek, majd egy végső harc során Sam legyőzi őket, és visszatérnek a jóval békésebb, emberi zónába.

hellfrog_2

Annak ellenére, hogy a film mára bizonyos kultikus státusznak örvend, és folytatása is készült a Return to Frogtown (1993) címmel, valamint egy Toad Warrior (1996) spin-off is világot látott ennek  kapcsán (melyet később újra kiadva már Max Hell Frog Warrior (2002) névre kereszteltek át), nem igazán számít valami nagy eresztésnek. Idétlen és bugyuta békaembereink megjelenése tipikus B-filmes komikumnak tekinthető, főhősünk (az eredetileg WWF pankrátorként tevékenykedő Roddy Pipper, aki később John Carpenter klasszikusában, az Elpusztíthatatlanokban is megmutatja acélosságát) laza és nemtörődöm jelleme, de valahol mégiscsak igazságtevő karaktere szintén elég bénára sikerült, maga a sztori elég lapos, és hát a körítés sem dob rajta igazából. Nem veszítünk vele semmit, ha kihagyjuk, ha viszont megnézzük, szerintem bánni fogjuk…

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Hell Comes to Frogtown (1988) (Békaváros)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .