Hatchet III (2013) (A balta 3)

hatchetIII_thumbElső két része sikere után nem is volt kérdéses, hogy Adam Green trilógiává bővítse a Méz-sziget mocsarában élő drabális sorozatgyilkos vérbő kalandjait. Számomra külön szimpatikus, hogy bár a rendező személye változott – ezúttal az operatőrként jeleskedő BJ McDonnell vette át az irányítást – a groteszk és sötét hangulat, valamint a szórakoztatási faktor ugyanúgy megmaradt.

Az előző rész végén Marybeth látszólag megölte Victor Crowley-t, de mivel egy slasher-ről van szó, ebben sohasem lehetünk teljesen biztosak. Jelesül, az első képkockák alatt a torz sorozatgyilkos ismét feltámad, ám ezúttal főszereplőnk nem bíz semmit a véletlenre: lefejezi, testét pedig apró, pici darabokra vagdalja. Ezután – mintha mi sem lenne természetesebb – tetőtől-talpig véresen beállít a rendőrségre, Victor fejé lobogtatva. Fowler seriff egyből egy cellával jutalmazza Marybeth-et, legendás gyilkosról szóló hihetetlen meséjét pedig elengedi a füle mellett.

hatchetIII_2Szerencséjére (vagy éppen szerencsétlenségére) pártfogója akad a seriff irritálóan törtető ex-nejének személyében. Amada ugyanis újságírónő, és pont a Méz-sziget mocsarában lakozó gyilkos létezéséről írt tanulmányt, melynek legfontosabb tétele, hogy Victort azért nem lehet elpusztítani, mert egy különleges voodoo átok sújtja. Miközben a seriff és emberei az előző részekben elhullt áldozatokat próbálják azonosítani, addig Amanda ráveszi Winslow helyettest, hogy Marybeth-tel együtt látogassák meg a tagot, akinél Victor Crawley faterjának hamvai vannak, mert csak azzal tudják semlegesíteni az átkot. Mondanom sem kell, hogy mire az urnával a mocsárba érnek, a seriff embereinek nagy része már szétszabdalva hever valahol…

hatchetIII_3Brutális és kegyetlen halálnemekkel ezúttal sem spóroltak (motorfűrészes kettévágás, szívkitépés, különféle végtagcsonkolások, lefejezés stb.), szóval a Kane Hodder karaktere által véghezvitt gore jelenetekben felesleges hibát keresni. Viszont úgy vettem észre, hogy a humorfaktor az előző részekhez képest mintha némileg csökkent volna. Egyedül talán a Sid Haig (1000 halott háza, Devil’s Reject, Lords Of Salem stb.) által alakított fekafób öregember beszólásai maradtak meg, de azok mindent visznek, haha!

HATCHET III / Director BJ McDonnellTovábbi jóság, hogy az ázsiai csávó karaktere (első részben idegenvezetőt, másodikban annak tesóját alakította) újra visszatér, most éppen a rendőrség egyik tagjaként, de a Szörnyecskék c. klasszikusból ismerős Zach Galligan-ra is rá lehet ismerni, mint seriff. Lényeg, hogy harmadszor sem csalódtunk a halhatatlanságát újra és újra bebizonyító Victor Crowley személyére épülő slasherben, bár ezúttal egyértelműen lezárták a történetet.

Értékelés: 8/10

eyescream

5 Comments on "Hatchet III (2013) (A balta 3)"

  1. Szerintem a második ütősebb volt.. egy olyan filmnél, mint a balta, ami nem más, mint egy mészárszék, ötletesebb, és látványosabb gore kellett volna. Nagyon művér szaga van. Abban igazad van, hogy kevesebb a humor. Talán ha humoros kivégzéseket taálnak ki, akkor faszább lenne:)

  2. Cikklista frissítve!

  3. De kár,hogy nem adták ki a 2-3 részt… Díszdoboz, trilogia… vagy legalább egy hiánypótló mezei dvd,bluray. Ehh.. Halvány lila érzèkük sincs,más csomó gagyit kiadtak. Horror filmrajongókat,magamfajta gyűjtőket évek óta leszarják magasról a hazai forgalmazók… Remélem rajtuk rohadnak a hanuka kampányos Adam Sandler-es blurayek… 🙁

  4. Igazából nem tudom pontosan mi okozta az ultrafilm halálát. A műfaj rajongói,gyűjtők szivesen megvették a kiadványokat,bár lehet kevesen. De nem hiszem,hogy kevesebben,mint a pl. a Transformers-eket. Rètegfilm rajongóknak szerintem könnyebben nyílik a pènztárca,mint a koca filmnèzőknek,akiknek elèg ha1x letöltik,megnèzik ès delete. De annyira szarul nem mehetett,ha eljutottak addig,ameddig. Ha gáz lett volna,megbuktak volna az első pár kiadvánnyal. Azt tudom,hogy az utolsó várt klasszikus az Evil Dead sokaknak csalòdást okozott,mert nem a várt extrákkal sikerült piacra dobni. Eröltették a western-es vonalat,ami nekem annyira tetszett. Mindenesetre az egyetlen olyan kiadó volt,ahol èreztem a műfaj iránti elkötelezettsèget,rajongást. Valaki olyan is ült ott,aki ugyancsak szerette volna,ha ezek a kiadványok magyar ezüst korongkènt a polcra kerüljenek. Bár belefutottak ők is asylum filmekbe 😀 Alakváltò.. A Reanimátor 2 sose látott ócska gagyi bitrátú kèp/hang minősègben került ki. Csak lestem… Mèg biztam a Blackmirror ès Corner kiadóban egy ideig…Bár itt is volt csalódás párszor pl. Fenyegetès…basszus videorol bedigitalizált szar… Valaki ezt jónak látta szürke hasú korongra nyonni. Mindegy…1080p-ben se fogyott volna több belőle. 2 variáciò van. Vagy jó magyar módra a cègek direkt eltüntek felmarkolva a maradèk lòvèt,megszabadulva (kimentve) a maradèk árukèszletet az adófizetès ill. egyèb kötelezettsègek elöl inkább csődbe vittèk…. Vagy lehet magyarországon tènyleg nincs kellő piaca a rètegfilmeknek ès simán csődbe mentek. Örülhetünk annak ami egyáltalán megjelent. 🙁 ez van. Az Intercom “Legendák klubja” sorozat kiváló volt. Folytatnám… De nem valószínű,hogy fogják. Az amúgy is gyászos DVD,bluray piacon kockázatos lenne. Règebben a bevásárlò központok,müszaki áruhàzak tobzòdtak a választèkban,manapság nèmely áruházat kivève erősen redukált lett a választék… Nem fogy úgy ahogy kellene. Kivève az 1-2 ezres akciós blurayekèrt futnak,meg az árcsökkentett dvd-k. Kivárják… Már èn is türelmesebb vagyok. Egy 3 ezres dvd,-nèl megvárom,amíg ezer lesz…Ehhez a hozzáálláshoz persze hozzájárult a dvd-k radikális èrtèkcsökkenèse is. Èn 15 ève mèg 7 meg 5 ezerètt vettem filmeket…titanic-ot 10 ezerèrt. Múmiákat 6-èrt…. Kicsit furán èreztem magam,hogy anno mennyi pènzt áldoztam rá…ma meg tej kenyèr mellè simán bekerül egy Man in Black 3 ezerèrt. A hobbi teljesen átment gagyiba,turkálós szintre. Ami nem baj,hisz sok emberhez eljut,de úgy látszik itthon mèg így se èri meg…

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .