Ice Road Terror (2011) (Jégbe zárt terror)

iceroadterror_thumbEgy igazi szombat délutáni “családbarát kalandfilm” benyomását kelti ez a jég alól előmászó őshüllőről szóló alacsony költségvetésű produkció, hiszen nemhogy egy darab nettó halált nem láthatunk benne (csak néhány véres ruhát meg testet), de telis-tele rakták mindenféle teljesen logikátlan és hihetetlen kretén cselekménnyel! Hiába, a SyFy az olcsó szórakoztatás mestere!

Két sofőr veszélyes robbanóanyagot szállít Alaszka egy mindentől távol eső szögletébe, és hogy útjuk ne teljen rutinfeladatként, arról egy környezetvédelmi cég asszisztens gondoskodik. Mikor odaérnek a gyémántbányához, csak holttesteket és kellő mennyiségű vért találnak. Kisvártatva előbukkan egy őslakos túlélő, aki elmeséli, hogy egy robbantás hatására a mélyből valamiféle őskori lény bukkant elő, és mindenkit kinyírt.

iceroadterror_4Némi kergetőzés és bújócska után sikerül elmenekülniük, persze azt csak félúton veszik észre, hogy az egyik kamion platóján ott figyel a dinó. Miután sikerül lerázniuk (vagy legalábbis úgy tűnik), magától kigyullad az egyik kamion (egyébként tűzveszélyes) rakománya, így menet közben át kell ugrálniuk a másikba. Kicsivel később újra előbukkan a szörny, ezúttal a jég alól.

iceroadterror_3Fergeteges ötletként kiszállnak, hogy megszabaduljanak a rakománytól, mire ismét támadás éri őket, végül kénytelen gyalog folytatni az útjukat. Fagyhalál és a kimerültség elől egy erdei kis házikóban lelnek menedéket, majd az ottaniakkal együtt veszik fel a harcot az őshüllő ellen…

iceroadterror_1Nem tudom, hogy milyen diétán lehetett ez a szörny az eltelt időben, de hogy hatásos volt, az egyszer biztos! Az még hagyján, hogy a kamion tetején utazgatva senkinek nem tűnik fel, de amikor a film végén konkrétan az erdei házikó tetején bújik meg (farka meg lelóg!), akkora retardált faszságot már régen láttam! Szörnyünk mozgásrendszerét leginkább egy kutyáéhoz tudnám hasonlítani: úgy ugrik, csóválja a farkát, teljesen mint egy öleb, kinézetéről meg inkább nem szólok semmit, annyira elcseszett egy jószág. Felháborítóan olcsó szórakoztatást nyújt minden tekintetben, szóval akinek inge…

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Ice Road Terror (2011) (Jégbe zárt terror)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .