Backcountry (2014)

backcountry_thumbKellemes idő, friss levegő, egészséges testmozgás, és mindez a szerelmünkkel. Ilyen körülmények között ki ne élvezné a túrázást, főleg, ha egy szép, megtermett maci is elkísér minket.

Jenn és Brad eldöntik, hogy a hosszú hétvégét a gyönyörű kanadai vadonban töltik, mint oly sok természetbarát család, pár, vándor, akik TERMÉSZETESEN a kijelölt útvonalakat követik. Brad olyannyira természetszerető, hogy ő aztán nem fogja kihagyni a legszebb szakaszt, ami most lezárt terület. Továbbmegyünk, olyannyira természetszerető, hogy még térképet sem visz magával. Jenn mindezt aggodalommal figyeli, de Brad hajthatatlansága, és szerelme sikeresen meggyőzi, hogy húdenagyonjó lesz ez a kirándulás. A nő talán itt-ott még élvezte is a kalandot, de a reménytelen eltévedés, és a feketemedvével történő találkozás utólagosan biztos, hogy nem a legszebb napok közé kerül be a naplójába…

backkountry1

A Backcountry egy remek kis survival sztori, jó drámával fűszerezve, ami miatt valóban izgat minket, hogy mi fog történni szegényekkel. Egy unalomig ismert ‘erdőben eltévedünk’ történetet sikerült remekül megcsinálni, mindehhez annyi kellett, hogy hús-vér szereplőket lássunk, jó alapszituációban (hús-vér, hehe..). Külön jó, hogy a medve nem CGI, hanem szépen ott szaglászik, üvölt, szinte már bűzölög előttünk a mázsás szőrős testével. Szép fényképezés, finoman kivitelezett atmoszfére hangok, és izgalmas vágás segítik az amúgy is jól adagolt írást.

backcountry2

Talán a film harmadik harmada okozott némi csalódást, egy drámai tetőpont után már nem lehetett feljebb fokozni az eseményeket, de ebben az alapfelállásban nem volt már hová bontakoznia a történetnek.

Összegezve, a Backcountry egy egyszerű, de nagyon hangulatos survival. Tényleg tudunk aggódni a szereplőinkért.

értékelés: 8/10

levyathan

Be the first to comment on "Backcountry (2014)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .