Zombieworld (2015)

zombieworld1“Extrém Trash! Még soha nem láttam ekkora szemetet (trash-t)” – IMDB olvasói vélemény, amely hűen jellemzi a Zombieworld című antológiát. Nincs hova rejtőzni….nem tudsz elfutni….a Zombi Apokalipszis eljött, és a földünk már a holtaké! Írországtól Kanadáig, Ausztrálián és az Egyesült Államokon át mindenhonnan érkeznek hasonló hírek – a sétáló hullák lakmároznak az élőkön.

A Zombieworld antológia jelleggel mutatja be az élőholtak eljövetelének történetét és következményeit – gore hegyek közepette.

zombieworld4

A kerettörténetet egy híradó adja, ahol Marvin Gloatt (Bill Oberst Jr.) a lassú zombifikálódása mellett tudósít a világot elpusztító apokalipszisről, illetve a zombik múltbeli megjelenéseiről. A kisfilmek a világ minden tájáról elhozzák hozzánk az élőholtakat, hol érdekesebb, hol elég gyatra formában. Ami közös bennük, hogy a gore és a belek bizony szinte minden részben omlanak, és hát a trash műfajra jellemző “gagyi” feeling és pörgés végig megvan.

A 8 kisfilm közül hármat emelnék ki, ami nagyban növeli az antológia színvonalát:

zombieworld2

A Fist of Jesus (Jézus Ökle) a trash-örjöngés megkoronázása, egy fenomenális, 15 perces gore-fest, ami a kép elé szegezi az embert (vagy nagyon gyorsan elüldözi onnan). A történet az első zombi megjelenését eleveníti fel: Jézus csodát akar tenni, hogy meggyőzze az embereket, és a halott Lázár feltámasztása erre pont kapóra jön. Júdás társaságában hozzá is lát a csodatételhez – sajnos az elhunyt nem éppen a várt formában érkezik vissza…így a Megváltóra és “hű” társára hárul a feladat, hogy az élőholtak hordáit visszaverjék, amihez szerencsére minden mennyiségben áll rendelkezésre hal és kenyér…hogy mi? Na ezt lehetetlen leírni, egyszerűen látni kell…

fist_of_jesus_3

A Certified c. szegmens az 1950-es évek Amerikájába viszi az embert, ahol egy vidéki postásnak kell megbirkóznia egy család gyászos történetével…ahogy egy kislány meséje egyre jobban kiteljesedik, a levelek hozója egyre inkább rossz helyzetben érzi magát. Itt a történet ötletes, a kisfilm nagyon jól összerakott, az antológia közepén üdítően hat a kicsit lassabb, de remekül felépített sztori.

zombieworld11

….hogy folytatódjon és kiteljesedjen a trash-örjöngés a zseniális Brutal Relax epizódban, amely a Fist of Jesushoz hasonlóan Adrian Cardona és David Munoz nevéhez fűződik. Olivares úrnak dühkezelési problémái vannak, és orvosa egy tengerparti nyaralást javasol neki. Hősünket egészen addig nem zavarja a vízből előbukkanó zombik hordája, amíg ki nem fogy a walkmanjéből az elem, nyugodtan szemléli a strandolók lemészárlását. DE utána belendül a “Fist of Mr. Olivares”, és repkednek balra-jobbra a végtagok és megbánják a mocsárlények, hogy a világ legdühösebb embere útjába kerültek.

brutal6

A többi rész között találunk érdekesebbeket és gyengébbeket is, és a “Hogyan éljünk túl egy Zombiapokalipszist” időnként egy-egy vicces résszel színesíti a történéseket.

Az összes részt alacsony-közepes budgetből rendezték lelkes amatőrök és kezdő rendezők, és ez a színvonalon is néha meg-meglátszik. A Zombieworld antológiája a trash fénykorát hozza el hozzánk, senki se várjon mélyenszántó történetet, komoly dialógusokat, karakterfejlődést – viszont zúzás és marhulás lesz ezerrel.

Sok sörrel – de ajánlom (senkit ne tévesszen meg az IMDB értékelés, ami leginkább a Fist of Jesus érzékeny témaválasztásának köszönhető)!

értékelés: 6.5/10

– Fixxer

Be the first to comment on "Zombieworld (2015)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .