The Skeleton Key (2005) (A titkok kulcsa)

skeletonkey_thumbAhogy a külföldi horrorlistákat böngészem, időről-időre szembetaláltam magamat egy viszonylag ismertebb címmel, amelyet eddig valamilyen furcsa okból kifolyólag hanyagoltam. Ez ordas hibának bizonyult, hiszen egy meglehetősen profin összerakott, okkult világot bemutató, természetfölötti thriller/horrorral találtam szembe magam, amiben ráadásul Kate Hudson felejthetetlen eyecandy!

A nővérként dolgozó Caroline új állást szerez magának, mint bentlakó nővérke: egy szélütést kapott idős öregúrról (Benjamin) kell gondoskodnia egy mindentől távol eső házban. Egy alkalommal Caroline a padlásra érve egy titokzatos ajtót fedez fel, és a feleségtől (Violet) kapott mindent nyitó kulccsal sikerült is belopóznia. Legnagyobb meglepetésére a ház előző tulajdonosainál szolgálók (Cecile Mama és Igazság Papa) különös hagyatékára bukkan, akik állítólag jártasak voltak a hoodoo-varázslatokban – ezt az információt már Violet mondja el neki, aki közben egyre különösebben kezd el viselkedni.

skeletonkey_2Caroline a barátnője tanácsára ellátogat a városban élő, nagybecsű varázs-asszonysághoz, ahol a lány rájön egy s másra. Például, hogy Benjamin balesete egyáltalán nem volt véletlen, de hogy nem szellemek voltak, az is fix. Néhány okkult kellékkel felvértezve tér vissza az ódon házba, hogy megvédje, illetve kimenekítse szegény Benjamint a gonosz Violet karmaiból…

skeletonkey_1Már maga a kezdés megadja a film hangulatát, hiszen ha New Orleans a helyszín, akkor igencsak nehezünkre esne elvonatkoztatni a természetfölötti atmoszférától. Eleinte még fent áll a kísértet járta ház klisékben tomboló lehetősége, de ahogy halad előre a cselekmény, és egyre jobban tisztul a kép, úgy bontakozik ki előttünk a misztikus hoodoo varázslatokkal teli okkult világképe. Ahogyan pedig filmet zárják, na, arra a csavarra nem igazán lehet felkészülni – még órákkal a megtekintés után is csak arra tudunk gondolni, hogy mennyire ott van a szeren! Ja, és Kate Hudson játéka sem elhanyagolható!

Értékelés: 8/10

eyescream

1 Comment on "The Skeleton Key (2005) (A titkok kulcsa)"

  1. Kár,hogy Iain Softley/K-Pax/,már nem csinál hasonlóan jó filmeket.Egyébként a DVD is korrekt.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .