Re-kill (2015)

 rekill2Zombis found-footage film Bruce Payne (Warlock 3, Necronomicon) és Scott Adkins (El Gringo, Heavy Metal) főszereplésével? Érdekesen hangzik, persze már távolról ordít róla a “B-kategória”, de egy kifejezetten egyedi történetet kapunk, amit a műfaj kedvelőinek mindenképpen érdemes megnéznie! Gore, töltények, járkáló hullák, kamerák és halottak – na meg reklámok – tonnaszámra, avagy a COPS (Zsaruk) élőhalottas különkiadása Valeri Milev (Code Red) rendezésében!

A zombi apokalipszis végetért 5 éve, az emberiség 85%-a halott, a maradék pedig megpróbálja az életét visszaterelni a rendes kerékvágásba és bírkózik a következményekkel. A rendért az R-Division néven futó kommandós egység felel. Ők mészárolják le a vissza-visszatérő élőholtakat, nyomoznak zombikat bújtató – vagy velük kisérletező – emberek után, megpróbálják megakadályozni, hogy egy második invázió törjön ki.

re-kill3

Természetesen az emberiség nagy részének kihalása nem akadályozza meg, hogy a média ebben a világban is fontos szerepet kapjon. Az R-Division egységeit kamerás emberek kísérik, akik élő műsorban számolnak be a hullák újabb sikeres trancsírozásairól…persze nem éppen életbiztosítás ez az állás, mint ahogy R-osztagosnak lenni sem.

rekill4

Itt ugyanis nem Daryl Dixonok küzdenek meg az esetlen élőhalottakkal – az egység tagjai bizony eléggé halandóak (és emberiek is), a zombik meg gyorsak és halálosak …szerencsétlenségükre hőseink találnak pár követendő nyomot, ami miatt egy lezárt, “no-go” zónába kell menniük nyomozni, és persze a kamera ide is követi őket.

A történések közepette a tv-ben hírek, repopulációs hirdetések (“have sex – do it!”) szakítják meg a műsort, illetve láthatunk pár érdekesebb interjút is arról, hogyan bírkózott meg a végítélettel és a zombikkal pár hétköznapi ember.

rekill5

A különleges reality & found footage kettős egy egyedi hangulatot ad a filmnek, a zombis részek izgalmasak és pörgőek, a karakterek érdekesek, a bevágott reklámok/rövid történetek meg méginkább dobnak az élményen.

Ajánljuk mindenkinek, hogy másfél órára kövesse figyelemmel az R-Division történetét – mert élet van a zombi apokalipszis után is, és a műsornak mennie kell!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=26_fGZXseZk]

Értékelés: 8/10

Fixxer

Be the first to comment on "Re-kill (2015)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .