Extinction (2015)

Extinction-Movie-Poster-Miguel-Angel-VivasSpanyol horror-dráma a Lost és a Burn Notice két főszereplőjével. A fagyos tájakon játszódó posztapokaliptikus filmben Matthew Fox (Lost – Jack Shephard) és Jeffrey Donovan (Burn Notice – Michael Westen) küzd meg a tragikus múlttal és a jelen fenyegetéseivel – Miguel Ángel Vivas rendezésében az Extinction c. alkotásban. Nagyon vártuk, és nem is okozott csalódást…

A történet elején belepillanthatunk egy zombi apokalipszis kirobbanásakori mészárlásba és káoszba. Patrick és Jack – két jó barát – próbálják megvédeni Emmát a kisbabájával az embereket mészárló fertőzöttek gyűrűjében.

extinction art

9 évvel később Jack neveli az azóta felcseperedett gyereket, Lu-t a hideg északi tájakon, Patrick a szomszéd házban lakik, de már egy “világ” választja el a két férfit. Ahogy a történet halad, szépen lassan megismerjük, hogy pontosan mi is történt a káosz éjszakáján közöttük, miért lett a két cimborából ellenség. A két főhősnek félre kell tennie a múltat és a gyűlöletet, amikor a régi fenyegetés újra életre kap. Csak közösen tudják megvédeni a lányt, aki mindkettőjüknek mindennél fontosabb…

extinction

Aki egy pörgős, akcióval teli filmre számít, kerülje messzire ezt a filmet. Az Extinction egy kőkemény dráma, ami az emberi érzelmekre és sorsokra fókuszál – igaz, a végén egy izgalmas tetőpontban is része lehet a nézőnek.

A második filmes spanyol rendezőnek sikerült a zombi-apokalipszisnek azt a drámai oldalát előtérbe hoznia, amivel például a hasonló szándékú Maggie című film felsült. Ebben nagy szerepe van annak, hogy mindkét főszereplő hiteles és emberi lett, a színészek kiemelkedő alakítással járultak ehhez hozzá.

Vivas alkotása sokkal inkább egy lassan felépülő dráma horror környezetben mintsem egy horrorfilm, ezért csak azoknak ajánljuk, akik a lassabb karakterfilmeket is szeretik, nekik viszont különleges élményben lehet részük.

extinction_2015-wide
Negatív oldalon meg kell említeni, hogy van pár olyan jelenet a filmben, amiben a szinte végig emberien és ésszerűen viselkedő karakterek cselekedetei furák/értelmetlenek – az első, és az utolsó percben találkozhat ezekkel például a néző. Ez azonban nem rontja el az utóbbi évek egyik legjobb filmjét – ami a felépítése miatt meg fogja osztani a nézőket erősen.

 

Értékelés: 8/10

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt3467412/plotsummary?ref_=tt_stry_pl

Fixxer

Be the first to comment on "Extinction (2015)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .